U nedjelju 26. srpnja trebala se jedriti treća regata iz ciklusa Latinskog idra - Latinskim idrom na kureja, međutim YC Zlarin je ovaj društveni događaj odlučio neodržati ove sezone.

Da bi se ipak održala tradicija jedrenja na posljednji vikend u srpnju pobrinuli su se Murteru gdje su članovi Udruge Latinsko idro koji su se samoorganizirali i dogovorili se za neformalnu regatu u svom akvatoriju. Naravno, bili su pozvani svi koji i inače njeguju ovaj vid jedrenja i tradicije, ali na kraju je sve održano zahvaljujuči isključivo domaćim snagama.

Pozivu se odazvalo sedam gajeta i jedan leut, a jedrili su na ruti koja je bila nešto dulja nego onoj koju su organizirali 29. rujna prošle godine, a s kojom je bila završena sezona Latinskog idra.

S obzirom na maestral koji je puhao s repektabilnih 14-15 čvorova, regata je završena za solidnih malo manje od tri sata.

Što se tiče o službenom nastavku sezone, konkretnih informacija još uvijek nema, pa nam ostaje osluškivati vijesti koje stižu od pojedinih Organizacijskih odbora, a prvenstveno su vezane o aktualnim epidemiološkim situacijama.

 

Naslovna foto: Ante Turčinov

 

Back To Top