Travemünde u Njemačkoj će ovog vikenda biti domaćin novom projektu kojeg je započeo tim koji organizira Sailing Champions League. Riječ je o Youth Sailing Champions League, s tim da je će ovdje jedriti muške posade a ženska inačica je već odjedrena za vrijeme Kieler Woche.

Prefiks "youth" definira da je natjecanje namijenjeno jedriličarima starosti od 16 do 23 godine. U ovoj kategoriji se nalaze i momci iz Šibenskog Vala koji su pobijedili na ovogodišnjem, premijernom, izdanju D-Marin Croatian Sailing League.

Kormilar je Luka Piasevoli, a u kokpitu J70 na kojem će jedriti nalaze se još Marko Smolić, Juraj Radačić i Martin Petković, a vođa puta je Damir Vukić.

Nakon primitka pozivnice za sudjelovanje na ovoj regati vrlo brzo je odlučeno da se odazovu pozivu organizatora i priključe floti u kojoj se nalaze još 17 posada iz Austrije, Danske, Finske, Njemačke, Italije, Nizozemske i Švicarske. Osim što je riječ o premijeri novog natjecanja isprobat će se i sustav natjecanja koji otprilike izgleda kao na priloženoj shemi:

Organizatori se nadaju da će ovaj sustav omogućiti gledateljima lakše praćenje i da će se pokazati atraktivnijim od klasičnih sustava kvalifikacija. Kao što se vidi na gornjoj shemi, nakon kvalifikacijskih flotnih jedrenja samo četiri najbolje posade idu u finale i pobjeda odlazi onima koji prvi osvoje dva boda. Na taj način pobjeda odlazi u ruke onima koji su pobijedili u posljednjem plovu koji se jedrio.

Regata će se prenositi u živo putem video linka koji se nalazi na web stranicama organizatora i nadamo se da ćemo naš kvartet gledati i u finalnim jedrenjima koja su u planu u nedjelju.

 

Naslovna foto: Damir Vukić

 

Back To Top