U nedjelju 8. travnja dvanaest dubrovačkih posada se okupilo na startu ispred Orsana odlučni da u teškim uvjetima laganog vjetra uspješno odjedre zadanu rutu i skupe nove bodove za ljestvicu Lige Orsan.

Ekipa Južnog vjetra je nacrtala rutu duljine 9 NM koja je od jedriličara zahtjevala da Daksu ostavi lijevo, Grebene lijevo, žutu "meteo" bovu u uvali lijevo i još jednom sve to da ponove u drugom krugu, a na kraju drugog kruga Daksu su trebali ostaviti lijevo i dojedriti do cilja u Orsanu.

Prvi krug je prošao zadovoljavajuće za sve sudionike jer su ga svi uspjeli zaokružiti. Međutim, za vrijeme održavanja drugog kruga lagani vjetar je prelazio u bonacu i četiri jedrilice ne uspijevaju dojedriti natrag u Orsan.

Najbrži i realno i korigirano po ORC-u je bio Lero. 2:43:40 mu je trebalo da prijeđe spomenutih 9 NM, a nakon korekcije to je prešlo u 01:12:05. Drugi i treći u cilju u realnom vremenu su također zauzeli i jednaka mjesta po ORC-u, a riječ je o jedrilicama Rosso i Južni vjetar.

Foto: Srđan Kurajica

Što se tiče generalnog plasmana nakon deset kola Lero i dalje zauzima vodeću poziciju, a Rosso i Južni vjetar su udaljeni deset bodova i izgleda da će se teško naći u poziciji da mogu preuzeti vodeću poziciju!

Domaćini 11. kola su članovi posade jedrilice Analea u nedjelju 22. travnja, a fotogaleriju desetog kola možete pronaći na ovom linku.

 

Naslovna foto: Srđan Kurajica

 

Back To Top