Na kraju devetog kola Lige Orsan najviše se veselila posada Vedrana Kosovića s jedrilice Outsider. Oni su pobijedili i u realnom i u korigiranom vremenu.

Koliko su dobro iskoristili uvjete na moru u nedjelju 20. ožujka najbolje pokazuju brojevi u rezultatima po Openu, kao i oni u ORC tablici. U stvarnom vremenu bili su čak 34 i pol sekunde brži od najbližih suparnika na Južnom vjetru, a kad je Maroje Kurajica sve podatke ubacio u ORC kalkulator saznali su da su jedrili toliko dobro da im je najbliži bio Lero koji je kasnio više od 26 korigiranih minuta!

Nema se što drugo reći nego svaka čast na tako dobrom jedrenju!

Za razliku od prethodnih kola, ovo se napokon jedrilo po sunčanom vremenu koje je uključivalo lagani do umjereni maestral, Kalamotu i Grebene. Sudjelovalo je 11 jedrilica, a idealna ruta imala je duljinu od 14.50NM.

Generalno uspoređujući s prethodnim kolom, ovo je bilo nešto brže, a tome je sigurno doprinijelo to što je stalno kurs jedrenja bio takav da je dozvoljavao veliku upotrebu "letećih" jedara.

Finalne rezultate možete pronaći na ovom linku za Open, dok su korigirani rezultati na ovom linku, a neizbježna Facebook fotogalerija gđe. Roze Zakarija nalazi se ovdje.

Naslovna foto: Roza Zakarija

 

Back To Top