Drugo kolo JKU Stratos trening lige odjedreno je u nedjelju 15. studenog na istoj lokaciji kao i prvo kolo, na Verudeli ispred hotela Histria, a ovog puta organizatori i jedriličari imali su na raspolaganju flotu od čak deset jedrilica Laser Stratos!

Do ovog respektabilnog porasta broja jedrilica na kojima se jedri došlo je zbog suradnje s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba koji je u vlasništvu flote od šest jedrilica na kojima se odvija nastava za polaznike usmjerenja jedrenja. Čak su se i studenti iz Zagreba prigodno uključili u ligu, tako da su u ovom kolu čini oko trećinu sudionika.

Ukupno se okupilo 26 posada koji su bili podijeljeni u tri kvalifikacijske, a kasnije i u tri finalne skupine.. dvije po devet posada i jedna s osam posada.

Vremenski uvjeti bili su ugodni, jer se jedrilo na suncu po laganom sjevercu.

Program jedrenja predvidio je ukupno 12 jedrenja. U kvalifikacijama je svaka skupina odjedrila po dva plova, a kasnije i svaka od finalnih skupina. U zlatnu skupinu ušle su po prve tri prvoplasirane skupine iz kvalifikacija. U srebrenu su ušle iduće tri posade iz svake kvalifikacijske skupine, a u brončanu su se kvalificirali posljednji iz kvalifikacija.

S obzirom da nema spolnih ograničenja po pitanju posada, jedrile su i čisto ženske, čisto muške i miješane posade, a jedna takva je i odnijela pobjedu. Članovi JK Opatija Daniel Mihelić i Nina Denona bili su najbrži u finalu, a odmah iza njih završavaju pobjednici prvog kola, članovi JK Uljanik Matia Stojković i Matija Dobrić, a na trećem mjestu završava još jedna domaća posada Dario Kliba i Sandi Grabar.

Najbrža čisto ženska posada završila je na desetom mjestu u generalnom plasmanu, odnosno bile su najbrže u srebrenoj skupini, a riječ je o Ani Rokvić (članici JK Uljanik) i o Jeleni Perković na floku (studentici s Kineziološkog fakulteta).

Kompletne rezultate drugog kola možete pronaći na ovom linku.

Slijedeće kolo na rasporedu je u nedjelju 13. prosinca.

 

Naslovna foto: JK Uljanik

 

Back To Top