Po drugi put je u Visu organizirana radionica posvećena upoznavanju najmlađih i svih ostalih zainteresiranih s jednom od najstarijih ljudskih vještina. Naravno, riječ je o jedrenju.

Istina, trebalo je upotrijebiti neke nove pojmove koji graniče s marketinškim trikovima kako bi se zainteresirali i privukli najmlađi Višani. Tu zadaću je vrlo uspješno riješio iskusni jedriličar g.Krešimir Đakulović, a koji je i glavni inicijator pokretanja RU jedrenja na ovom otoku.

Radionicu je u ime klase RU jedrilica pri Hrvatskom jedriličarskom savezu vodio iskusni instruktor g.Josip Marasović.

Maleni brodomodelari su upoznati s građom jedrilica, nazivima pojedinih dijelova, principima jedrenja, a kad su završili s teorijom krenuli su s pripremanjem malenih bolida za plovidbu. Na raspolaganju su imali četiri jedrilice klase RG65, poznate i kao Dragon Force 65. Dvije jedrilice je kupio JK Host, službeni domaćin radionice, a dvije je donirala HZTK.

Ova malena flota je trenutno probudila želju malenih za nadmetanjem, pa se nakon svladavanja osnovnih funkcija daljinskih upravljača krenulo i s pravim regatama.

Temelji su postavljeni, a članovi JK Host su najavili da će od ovog proljeća i službeno pokrenuti brodomodelarsku sekciju u svom klubu. Svi koji su zainteresirani za ovu aktivnost, neovisno o godinama, su dobrodošli na treninge i druženja.

Zimski raspored najvljuje još radionice u Opatiji i Rijeci. One će biti organizirane u sklopu regata jedrilica klase IOM. Ali ako mislite da bi netko u vašem klubu mogao biti zainteresiran za ovu aktivnost slobodno se javite Josipu i dogovorite se za termin. A postoje velike šanse da i vaš klub dobije donaciju u jedrilicama koje i inače nisu skupe i praktički su dostupne svakom djetetu. Jedino za što se klub koji dobije donaciju mora obavezati je to da će s tim jedrilicama sudjelovati na regatama ove klase!

Kao i svaki iskusni otac, Krešimir je upoznat s interesima najmlađih, pa je iskoristio njihov veliki interes za dronove. Najavio im je RU jedrilice kao posebne dronove koji plove. Ne treba posebno isticati oduševljenje koje je s tim izazvao ;)

 

Naslovna foto: Mate Acalinović

 

Back To Top