Druga kriterijska regata RU jedrilica klase IOM je organizirano JK Zenta u akvatoriju svoje matične lučice u nedjelju 18. veljače.

U kalendaru je regata bila najavljena za dva dana, ali zbog loše vremenske prognoze svoj dolazak su potvrdili samo jedriličari iz Splita i Trogira, pa je dogovorno odlučeno da će se jedriti samo jedan dan.

Vremenska prognoza je bila vrlo točna. Po izjavama sudionika bilo je vrlo hladno jer se jedrilo po buri i upornoj kišici.

Na start su pristupili članovi tri splitska kluba, Zente, Mornara i Spinuta, te iz JK Trogir. Ukupno devet jedriličara i jedriličarki je odjedrilo svih deset predviđenih jedrenja. Inače je to maksimum koji se može jedriti u jednom danu na regati klase IOM. 

Jedrilo se u zoni ulaza u lučicu, a snaga bure nije prelazila 10-12 čvorova, što je optimalno za najvećih kompleta jedara. Po takvim uvjetima na postolje se smjestila ekipa iz kluba organizatora. Najbolji je bio Mirko Ukas. Četiri boda iza njega je završio Zvonko Jelačić, dok je na trećem mjestu Ante Kovačević predvodio niz od tri jedriličara koji su imali bodovnu razliko od po jednog boda.

Konačne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Pretpostavljam da ste upoznati s problemima u kojima se nalaze jedriličari iz JK Zenta vezano uz njihovu lučicu i službene prostorije, te da taj problem pokušavaju riješiti već nekoliko godina. U sklopu rješavanja tih problema slijedeći vikend organiziraju prosvjed, a više detalja o organizaciji možete pronaći ovdje.

 

Naslovna foto: Denis Stanojević

 

Back To Top