D-Marin Croatian Sailing League je naziv novog projekta kojeg je pokrenulo društvo iz Wave Sailing Centera, a ovaj put u suradnji s D-Marin.

Riječ je o ciklusu tri regate flotnog karaktera koje će se jedriti na dvije monotip flote. Na aspolaganju jedriličarima će biti četiri jedrilice Platu 25 i četiri jedrilice J70.

"Sailing league" iz naslova nije slučajno, jer su otkupili licencu od svjetske jedriličarske Lige prvaka, odnosno u orginalu "Sailing Champions League".

Riječ je o ligaškom natjecanju koje je pokrenuto prije nekoliko godina u Njemačkoj, a trenutno je rasprostranjeno u skoro cijeloj Europi i SAD-u.

Prvi, kvalifikacijski dio natjecanja se odvija kroz proljeće u državama sudionicama, a među kojima će od 2018. biti i Hrvatska. Za kvalifikacije je propisano da se moraju jedriti na tri regate, a dvije provplasirane posade stiču pravo nastupa u Ligi prvaka. Tu također moraju proći jedan kvalifikacijski event i najuspješniji ulaze u finale.
U propozicijama stoji da su u principu sudioci natjecanja klubovi, a koju ekipu će pojedini klub poslati na neku od regata to ovisi isključivo o njemu. I onaj klub koji dođe do pobjede u posljednjoj fazi natjecanja može ponijeti titulu najboljeg kluba za tu godinu!

S obzirom da će u nas na raspolaganju biti 8 jedrilica odlučeno je da će moći jedriti i točno toliko klupskih posada. Također, klubovi koji se uključe u ligu na prvoj regati moraju odjedriti i preostale dvije regate u ciklusu.

U svakom slučaju vrlo zanimljiv koncept i definitivno primamljiv svima koji se ne žele zamarati transferima jedrilica na regatu, njihovim pripremama, organizacijom velikog tima, potragom za dodatnih 7, 8 ili 10 članova posade... već imaju samo spakirati jedriličarsko odijelo i razmišljati o taktici i trimu. A nije loše niti napomenuti da je ovo natjecanje namijenjeno svima, rekreativcima, juniorima, seniorima, olimpijskim jedriličarima...

Termini D-Marin Croatian Sailing League su u veljači, svibnju i lipnju, a više detalja i linkova možete pronaći na web stranicama organizatora na www.wavesailingcenter.com

Back To Top