Mješovita posada u sastavu Marko Marinović i Maj Kristin Hansen Borgen bili su najbrži u floti od 11 Šljuka koje su se okupile na Prvenstvu Hrvatske koje se od 24. pa do 26. lipnja jedrilo u Mošćeničkoj Dragi.

Osim što je pobjednička posada bila u Hrvatsko - Norveškoj kombinaciji, na regati su jedrili još i četiri posade iz Italije tako da je regata imala vrlo međunarodan karakter.

Pet plovova dalo je mogućnost svakoj od posada da napravi po jednu značajniju grešku, a to je u slučaju pobjedničke posade značilo četvrto mjesto koje su ostvarili na otvaranju regate. Nakon toga imaju odličan niz od tri pobjede, da bi u posljednjem plovu mogli sebi dopustiti i jedno treće mjesto.

Srebro je osvojila Talijanska posada Bari & Bari, dok su do bronce dojedrili Galebaši Grego & Grego.

Inače je JK Galeb iz Rijeke imao čak četiri svoje posade na regati, a pobjednička posada jedrila je za JK Split. To je zanimljiv podatak, jer može se primijetiti da se između jedriličara iz ovog kluba i Norveške jedriličarke Hansen Borgen razvilo prijateljstvo koje je za posljedicu imalo i prošlogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu za žene na kojem joj je kormilarka bila Splitovka Anđela de Micheli Vitturi i kad su njih dvije osvojile srebro.

Na ovom PH bilo je još nekih novih kombinacija, a posebno se može spomenuti posada Mladen Peharda & Vesna Borelli kao predstavnici JK Sv.Filip i Jakov. Inače je Mladen jedriličar koji je imao dosta bogatu karijeru u klasi Laser, a za ovu regatu možemo reći da je njegov povratak u male klase.

Po pitanju zatvorenog dijela PH na kojem su se bodovali samo rezultati čisto Hrvatskih posada tu su naslov i sve ostale medalje otišle u ruke članova JK Galeb. Zlato su osvojili braća Bojan i Vlado Grego, srebro posada Milko Volarić - Dean Pavlak, a broncu Igor Ružić i Slobodan Velikić koji je široj jedriličarskoj publici poznat kao jedriličar koji je solo prejedrio Atlantik na regati TransAT Mini 650.

Kompletne rezultate ovog Prvenstva Hrvatske možete pronaći na ovom linku.

Foto: Anja Zambelli Čolak

 

Back To Top