Uz iskusnu braću Fantela, na Kieler Woche 2022 zajedrila je još jedna posada u klasi 49er. Svoj premijerni nastup na Baltiku imala je mlada Uskokova posada u sastavu Buba Pulek i Edo Fike.

Na eventu koji se održavao između 18. i 26. lipnja okupila se flota koja je ukupno brojala 91 jedrilicu podijeljenu u tri skupine, a odjedrena su po četiri kvalifikacijska i finalna plova, te medal race za deset najboljih nakon 8 plova.

Nažalost braća Fantela su ove godine ostala na korak do plova za odličja. Nakon osam jedrenja zauzimali su 11. mjesto u generalnom plasmanu.

Kvalifikacijska jedrenja najavljivala su da imaju velike planove na ovoj regati. Prva dva plova pobjeđuju u svojoj skupini, a u iduća dva zauzimaju 10. i 5. Naravno, to im je bilo više nego dovoljno za jedrenje finalnog dijela natjecanja u zlatnoj skupini.

Tu su imali nešto slabije ulaske u cilj, pa su uz jedno vrlo dobro četvrto mjesto imali još 12., 14. i 16. koje se na kraju jedino moglo odbaciti. Na kraju su ih dijelila samo dva boda od plasmana u plov za odličja.

Što se tiče naših nada u 48er-u, Bube i Ede, oni su na kraju zauzeli 85. mjesto. U kvalifikacijama bili su poprilično konstantni sa po dva 28. i 29. 

S njima nisu mogli nigdje drugo nego u brončanu skupinu. Zanimljivo je da u ovoj skupini samo deset posada završilo sve finalne plovove. Naši momci su bili u skupini onih koji su uspjeli odjedriti do kraja samo dva plova. Ta dva rezultata bili su 10. i 6. mjesto.

Inače, brončana skupina je jedina u finalu odjedrila pet plovova.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Sascha Klahn

 

Back To Top