Članovi JK Sv.Nikola ovaj vikend organizirali su regatu u timskom jedrenju za kadete u klasi Optimist. Osim jedriličara iz kluba organizatora jedrili su i članovi susjednog YC Zagreb, te dvije sestre Burčul iz Beogradskog Nautičkog kluba Palilula.

Jedrilo se na Jarunu, a vremenski uvjeti bili su izvrsni jer je stalno puhalo iz smjera istok - sjeveroistok i to dvadesetak čvorova.

Kako nije bio baš velik odaziv za sudjelovanje na regati, jedrila su samo četiri tima. Međutim, s druge strane maleni jedriličari su zato dobili priliku da se stvarno najedre. Ukupno je odjedreno šest Round Robina, po tri svakog dana.

Uglavnom, vikend za poželjeti na Zagrebačkom moru. Jedrenje od 11 do 15 sati, pa malo roštiljanja i ugodnog druženja.

Foto: Miroslav Bjelajac

Sustav jedrenja bio je standardan za timsko jedrenje, odnosno jedrile su jedna protiv druge ekipe po četvero. Dvije ekipe su bile u točno takvom sastavu, a dvije su imale još i po jednu rezervu s tim da su sestre Burčul jedrile u jednoj od ekipa YC Zagreb.

Dvije prvoplasirane ekipe jedrile su za klub domaćini bile su sastavljene od iskusnijih jedriličarki i jedriličara u odnosu na ostala dva tima. To se vidjelo i u samom jedrenju, pa je ekipa "C" odnijela titulu prvaka Zagreba s 18 pobjeda, dok je ekipa "D" srebro osvojila s 11 pobjeda.

Bronca je otišla ekipi "A" koja je uspjela doći do 7 pobjeda, dok su poletarci iz tima "B" uglavnom skupljali iskustvo.

Polje na kojem se jedrilo bilo je klasično za ovu vrstu jedriličarskih nadmetanja:

Tko je jedrio u kojoj ekipi možete pronaći na ovom linku, a iz Regatnog odbora još su napomenuli da moraju pohvaliti gđu. Vesnu Borelli iz Sv.Filipa i Jakova kojoj je ovo bila premijera u glavnoj sudačkoj ulozi na jedriličarskom natjecanju.

 

Back To Top