Prošli vikend Optimisti su jedrili i na srednjem Jadranu. Flota s juga okupila se u Zadru na regati koju je organizirao JK Uskok - Kup Svetog Krševana.

Regata je bila izrazito međunarodnog karaktera. Uz domaće natjecatelje jedrio je popriličan broj mladih natjecatelja i natjecateljica iz Poljske, Italije i Slovenije. Iz Poljske je stigla skupina od 27 kadeta, iz Italije njih devetero, a iz Slovenije dvoje.

Program jedrenja bio je jednak onom koji su im imali kolege u Kvarneru, a na kraju su odjedrili i potpuno jednak program. U subotu nisu imali sreće s vjetrom i sve nade su položili u nedjelju i nedjeljnu prognozu.

Srećom je u nedjelju lagani južin popunio Zadarski kanal. Puhao je do desetak čvorova i bilo ga je dovoljno da se odjedre tri plova.

Vrhom flote dominirali su strani jedriličari. U prvih deset nalazila su se samo dva CRO jedra. Pobjede u dva prva plova odnio je poljski jedriličar Mikolaj Glab, dok je u trećem plovu pobijedio Talijan Giuseppe Montesano.

Od naših najbolje se snašao Toma Smirčić iz JK Split. Mladi Lučićar završio je regatu na korak do medalje u generalnom plasmanu, ali zato je bio najbolji u konkurenciji U12. Do ovog rezultata stigao je preko 2., 11. i 4. mjesta.

U dobnoj skupini U12 imali smo i najbolju djevojčicu. To je bila domaća jedriličarka Lucia Zoe Jukić, 24. u generalnom plasmanu.

Što se tiče djevojčica u apsolutnoj kategoriji tu je najbolja bila Talijanka Zala Sterni, dok je od naših jedriličarki najbrža bila Nina Marušić. reprezentativka JK Zvir.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

 

Back To Top