Ovog vikenda jedna od regata u Kvarneru bila je i regata koju je organizirao JK Uljanik iz Pule, a organizirana je za klase ILCA 4 i ILCA6.

Zanimljivo je da je regata organizirana u istom terminu kad i regata za iste klase u Opatiji, a bitna razlika među njima je što su se u Opatiji većinski okupili jedriličari iz Hrvatske, dok su u Puli jedrili većinom jedriličari iz inozemstva.

Na ovo trodnevno okupljanje stigli su Slovenci, Poljaci, Talijani, Srbi i Ukrajinci, a domaće boje branili su uglavnom momci i djevojke iz Pule, a evo što o regati kaže klupska press služba:

Djeca uzrasta od 15 do 25 godina odvozila su u tri dana čak 9 plovova, što je kompletan program i to po vrlo zahtjevnim uvjetima jugozapadnjaka koji je puhao od 12 na udare i preko 20 čvorova i sva tri dana formirao veliki val po kojemu su jedriličari mogli surfati.
Nakon nekoliko godina što se regate nije održala zbog pandemije, ove godine napokon ponovno na Bunarinu stigli su nam laseraši iz Ukraine, Poljske, Italije, Slovenije i Srbije. Od 51 prijavljenih na startnu liniju ipak ih je došlo samo 31 što zbog loše prognoze i prejakog vjetra, što zbog restrikcija corona virusa. JKU je uz svog sponzora Paktmedia osigurao vrijedne nagrade: od karbonskih jarbola, jedara pa do cerada i kormila za brodove.
Pobjednik u klasi ILCA 4 je Slovenka Alenka Valenčić iz Izole koja je uz pehar dobila karbonski vrh. Najbolji hrvatski predstavnik u toj klasi je Aurora Palko (JK Uljanik) na 5. mjestu, ujedno i treća među djevojkama. Luka Lorencin (JKU) završio je treći u kategoriji dječaka u istoj klasi.
Pobjednik u klasi ILCA 6 je Slovenac Luka Zabukovec iz Kopra koji je uz pehar dobio karbonski donji dio jarbola. Najbolji Hrvat je Roko Stipanović (YC Croatia) na drugom mjestu kojemu je pripalo novo jedro. Najbolja Hrvatica Iva Rokvić (JK Uljanik) na 6. mjestu ukupno, druga među djevojkama dobila je također novo jedro.

Petra Kliba, JK Uljanik

Rezultate za klasu ILCA4 možete pronaći na ovom linku, dok se ovdje nalaze rezultati klase ILCA6. 

Već slijedeći vikend u Puli se jedri još jedna regata, ali ovog puta za klasu Optimist i riječ je o jednom od najpopularnijih Svetih Nikola na Jadranu i šire. Na ovoj regati redovito se okupi više od 300 kadeta i kadetkinja, a ponosni organizatori su članovi JK Vega.

Naslovna foto: Inga Kos

 

Back To Top