Prva regata katamrana i to vrlo atrtaktivne klase F18 odjedrena je u Šibeniku 15. i 16. lipnja, samo tjedan dana nakon završetka Svjetskog prvenstva po ORC-u kojeg je također organizirao Jedriličarski klub Val.

 

Regata

 

Zahvaljujući stvarno vrlo aktivnom angažmanu g.Danijela Kraljeva koji je u Šibeniku organizirao rad klase F18 sa svoja dva privatna katamarana došlo je do organizacije ove regate.

Ukupno je sudjelovalo 6 posada od čega su dvije bile iz kluba domaćina, a preostale četiri su bile sastavljene od iskusnih domaćih  veterana regatnog jedrenja na dvotrupcima.

U subotu se nažalost odjedrila samo jedna regata i to navigacijskog karaktera. Razlog je bio vjetar kojeg jednostavno nije bilo. Zapuhalo je tek malo prije 16 sati i tad se na brzinu postavilo regatno polje koje se prejedrilo za četrdesetak minuta!

Nakon toga se razmišljalo i o još jednom štapu, ali brzo se odustalo od te ideje.

Sutradan je situacija po pitanju vjetra bila mnogo bolja i od podne pa do 2 sata odjedrena su čak 4 plova. Ne treba niti napominjati da su razlog tolikom broju jedrenja velike brzine koje su postizali ovi bolidi unatoč umjerenom maestralu. Na playbackovima se može vidjeti kako je bilo postavljeno regatno polje i da se jedna plov sastojao od po čak tri kruga, a svejedno je prosjek jedrenja bio 20 minuta!

Na kraju pobjeda odlazi u ruke domaće posade Piasevoli - Petković koji su bili najmlađi natjecatelji, a ovo im je bila tek druga regata na katamaranima. U svakom slučaju ovaj rezultat se može smatrati poticajem iskusnijim posadama da se ozbiljnije pripreme za nastavak sezone, a također i poziv nekim mlađim snagama da razmisle o aktivnom uključivanju u ovu vrlo atraktivnu klasu!

 

Playback 

Za najbolji vizualni doživljaj playback animacije preporuka je da se koristi Google Chrome internet preglednik

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto

 

 

Back To Top