U nedjelju 21. siječnja održano je 3. kolo ovogodišnje Splitske trening lige, a prvi put od početka njenog organiziranja mjesto događanja je prebačeno podno sjeverne strane Marjana.

Domaćinstvo je preuzeo JK Split, a alfa i omega organizacije je bila gđa. Vedrana Polić.

Kao što je uobičajeno, ruta jedrenja je određena na licu mjesta. Start je postavljen ispred lučice JK Split, a flota je imala zadatak da obiđe oznaku ispred Instituta i hrid Školjić, te natrag do lučice.

Okupilo se 11 jedrilica, a deset ih je uspješno završilo regatu.

Na startu je vladala bonaca uz vrlo oblačno vrijeme. Jedriličari su se pouzdali u prognozu koja je bila poprilično točna i ubrzo je došlo do kidanja naoblake. Zapuhalo je do desetak čvorova iz četvrtog kvadranta. S obzirom na novonastale, mnogo povoljnije uvjete nego na startu regate, jedriličari su obaviješteni da se jedre dva kruga, pa je konačna ruta bila duljine 7.2NM.

Po Open podjeli rutu je najbrže prošao SSC 27 Petit Amie, a malo više od minute nakon njega je u cilj ušla Quaka, dok je najveća jedrilica regate, Elan 450 - Adio pameti regatu završio kao 3. Ove tri jedrilice su i vodeće u ukupnom poretku lige nakon tri kola, samo što je obrnut redoslijed. Vodeći je Adio pameti, zatim Quaka, pa Petit Amie.

Što se tiče THC-a tu je micro poma Ančica učvrstila svoje vodstvo u ukupnom poretku unatoč ne sudjelovanju u prvom kolu!

A ovotjedni istaknuti broj je 49. Za razliku od sedamnaestice koja je bila aktualna prošlog tjedna i koja se odnosila na morski dio kola, odnosi se na dio regate koji se nastavio nakon vezivanja u Splitovoj lučici. Toliko sarmi su spremile logističarke iz Rijeke koje je organizirala Vedrana.

Četvrto kolo je za dva tjedna, dok se liga vraća u Kaštelanski zaljev 18. ožujka.

Ovotjedno, 5. kolo, Orsanove trening lige nije održano zbog loših vremenskih uvjeta. Odgođeno je do iduće nedjelje, 28. siječnja, a organizator ostaje isti, posada jedrilice Minidora.

 

Naslovna foto: posada Quake

 

Back To Top