Prvotni termin održavanja 5. kola Splitske trening lige je odgođeno za tjedan dana zbog vremenskih neprilika u vidu obilne kiše. Zamjenski termin je trebao biti 25. veljače, ali ovaj put najava obilnih snježnih padalina je razlog zašto su organizatori termin pomaknuli na subotu 24. veljače.

Organizatori ovog kola su bili članovi JK Strožanac koji su za rutu izabrali jednostavan trokut čiji vrhovi su bili ispred kluba i na bovama Plovputa ispred Stobreča i Zente. Naravno, ispred Strožanca su bili start i cilj treninga.

Duljina rute je bila 8 NM i odjedrilo ju je deset jedrilica. Najbrže u realnom vremenu je bilo društvo s druge strane Marjana, posada JK Spinut na jedrilici Toto travel. Oni su u realnom vremenu u cilj stigli 4 minute prije najveće jedrilice u floti, IMXa 45 Barba Branka.

Najbolja posada kluba domaćina je bila na Valu 35, Poševnik s Juricom Hajdukom za kormilom. Oni su predvodili skupinu od 7 jedrilica koje su u cilj stigle unutar 5 minuta.

Posljednja do cilja je stigla domaća posada na jedrilici Coronado koji su kasnili petnaestak minuta za svima. Ipak oni na bodovnoj tablici nisu posljednji, već Bob'n'rock koji je prestupio na startu, ali s obzirom da je ipak odjedrio potpunu rutu nagrađen je s bodovima posljednjeg, a ne posljednjeg plus jedan.

Po THCu je u ovom kolu jedrilo pet jedrilica. Najbrži je bio Barba Branko, a pratili su ga Ančica Mislava Šolića i Sinbad kojim je ovaj put kormilario IOM reprezentativac Boris Bakotić. te Quaka i Bob'n'rock.

U konačnom poretku po THCu na vrhu ljestvice od 13 jedrilica je i dalje Ančica s teško dohvatljivom prednošću, a prate je Quaka i Petit Amie koji je propustio ovaj trening.

Po OPENu situacija je malo drugačija. U tablici su ukupno 32 jedrilice, a predvodi ih Quaka koja je prestigla Petit Amie.

Slijedeće kolo Splitske trening lige je u planu za tjedan dana i trebalo bi se jedriti ispred Splitske gradske luke.

Prije okupljanja na startu ispred Strožanca, jedriličari su dolaskom svojim jedrilicama u lućicu Zenta pružili podršku sportskim kolegama iz istoimenog kluba, a koji su organizirali prosvjed vezan uz nelegalne radnje kojima ih se pokušava onemogućiti u njihovom radu i izbaciti iz klupskih prostorija!

 

Naslovna foto: Mario Škrlj

 

Back To Top