Unatoč kompletnoj situaciji u 2020. Kvarnerski jedriličari mogu biti zadovoljni odjedrenim jer bile su organizirane skoro sve regate iz ljetnog toura, a što je ovdje bilo redovito praćeno.

Te regate se boduju na nekoliko načina... klasični Open, ORC i Kvarner Yardstick.

Kvarner Yardstick je tema ovog članka, odnosno ciklus regata koje se boduju po njemu u sklopu Kupa Kvarnera koji organizira Sportsko rekreativna udruga Jedra Kvarnera.

Osam regata je bio plan da se boduje u 2020. ali u konačni zbir ušli su bodovi njih sedam:

  1. 39. Primorska regata
  2. 26. Kraljevička regata
  3. Vjetroviti Kup Dubašnice
  4. Regata ribarskog tjedna 2020.
  5. 38. Galijola – Liburnijska regata „Vela vrata“ 2020.
  6. Fiumanka 2020.
  7. Nautička 2020.
 

Jedina koja se ove godine nije bodovala bila je "20. milja" koja je otkazana.

Na rang ljestvici nalazi se 19 jedrilica koje su se prijavile na ovogodišnje regate, a njih 16 osvojilo je bodove za ranking. Najaktivnije su bile četiri jedrilice koje su ujedno i zauzele prva mjesta, a najmanje bodova od svih skupila je jedrilica Plava vila iz JK Opatija čiji kormilar je Dušan Golja.

Dušan i posada pobijedili su u četiri nastupa, a jednu su bili drugoplasirani. Uglavnom, Kup osvajaju sa šest kaznenih bodova!

Drugoplasirana je Mia Mia 2, također iz JK Opatija, a s kojom je posada Leonida Holjara osvojila duplo više bodova od Vile, dok brončani pokal osvaja još jedna jedrilica iz istog kluba, praktički oldtimer, Aleksandra s Aleksandrom Šlosarom kao najzaslužnijim za plasman na postolje.

Čestitke svim sudionicima, a kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Naravno, zbog aktualnih zabrana nije upriličeno službeno proglašenje pobjednika, pa su nagrade uručene pojedinačno, a za naslovnicu je iskorištena fotografija s ovogodišnje Fiumanke kad je Dušanu Golji uručen jedan od ovogodišnjih trofeja.

 
Naslovna foto: Denis Flego - www.fiumanka.eu

 

Back To Top