Napokon smo dočekali službene rezultate iz Dubrovnika sa 6. izdanja Lige Orsan. Razlog dosadašnjeg neobjavljivanja je bio administrativne prirode... svi sudionici nisu na početku godine napravili nove ORC svjedodžbe, a jedriličari su se dogovorili da i rezultate s treninga odjedrenih u 2018. boduju s koeficjentima iz 2019. godine.

Kao i na ranijim izdanjima ovih trening okupljanja, konačni rezultati i uspjeh pojedine posade vrednuju se ORC Club sustavom, istim onim za kojeg Udruga ORC jedriličara boduje Inshore i Offshore rang ljestvicu.

S ovim izdanjem lige krenulo se 10. studenog prošle godine, a za razliku od splitske varijante, nemaju neki pravilan ritam organiziranja. Ponekad je tjedan, a nekad dva i više između pojedinih kola. Do kraja se planira organizirati još 3 kola s tim da je na idućem domaćin posada Južnog vjetra.

Ove godine je odziv nešto veći nego lani. Tada se na finalnoj ljestvici našlo 13 jedrilica, dok je trenutno na popisu čak 17, a četiri od njih su odjedrile svih 11 kola. Lani se tim podatkom mogla pohvaliti samo jedrilica Lenoba.

Trenutno rezultatsko stanje je takvo da je u izrazito velikom vodstvu jedrilica Lero  Ive Kvestića. Posada Igora Šikića na Analei nalazi se na drugom mjestu, dok Arhimed na trećem mjestu i Južni vjetar na četvrtom imaju jednak broj bodova.

Koliko promjena se može dogoditi do kraja ostaje nam vidjeti, a određene špekulacije se mogu napraviti analizom rezultata koje možete pronaći na ovom linku, dok bogate fotogalerije možete pronaći na Orsanovim Facebook stranicama.

 

Naslovna foto: Periša Zakarija

 

Back To Top