U subotu 12. veljače u Jedriličarskom klubu Zenta otvoren je Nacionalni centar jedriličarskog modelarstva.

Centar je otvoren sredstvima Hrvatske zajednice tehničke kulture, a Zenta je odabrana kao trenutno najaktivniji i najtrofejniji klub s rezultatima ostvarenim u radio upravljanim klasama.

Primarna zadaća ovog centra bit će nastavak rada s mladima s tim da će poseban naglasak biti na klasu Dragon Force 65 kao klasu koja je izabrana za rad s početnicima i juniorima.

Inače, poznavatelji Zentine povijesti mogu reći da su se ovim potezom njeni modelari vratili na svoje ishodište, jer prostor koji je uređen bio je brodomodelarnica još u vremena dok je voditelj ove klupske sekcije bio pok. Stanko Ninčević.

Samo otvaranje prošlo je u svečanom tonu i nazočili su mu predstavnici samog vrha HZTK-a predvođeni predsjednikom i glavnom tajnicom, predstavnici Zajednica tehničke kulture grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Makarske i Dubrovnika, predstavnici brojnih splitskih udruga, svih jedriličarskih klubova, Splitskog saveza športova i krovne jedriličarske organizacije - HJS-a.

Svečanost otvaranja nije poremetila ustaljenu rutinu po kojoj se subotom odvijaju treninzi:

koji će se nastaviti organizirati i ubuduće u standardnom terminu od 10:30. 

Mjesta za zainteresirane uvijek se može naći, a nakon kratkog osposobljavanja po pitanju opreme i osnovnih principa rada i samog jedrenja odmah se kreće s treninzima na moru.

Da bi se ovom događaju dodalo na važnosti pobrinuli su se i iskusni RU jedriličari koji su nakon otvaranja krenuli s jedrenjem na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za klasu IOM, a na koje su se uz domaće predstavnike prijavili i jedriličari iz Mađarske i Švedske. 

 

Back To Top