U subotu 5. veljače JK Istra organizirala je regatu klase RU jedrilica DF65 na kojoj je okupila 16 najmlađih jedriličara iz Riječkog JK, JK Opatija i svog kluba, a jedrilo se na rivi u Lovranu.

Prva dva izdanja ove regate bila su više zabavnog karaktera gdje su se dječaci i djevojčice iz zezali i u zabavnom tonu uspoređivali svoje jedriličarske vještine, dok je ovo treće izdanje podiglo razinu za korak više jer je ove godine regata uvrštena u službeni kalendar HJS-a, a za ispravnost jedrenja nisu više bili zaduženi samo treneri i stariji jedriličari, već ozbiljni suci.

Regatno polje je bilo postavljeno u klasičnom štapnom formatu, a uspjela su se odjedriti samo četiri plova. Razlog tako malom broju jedrenja bio je slab vjetar.

Puhalo je između jednog i dva čvora iz smjera lokalne tramontane.

Najbolje se na moru snašao iskusni domaći jedriličar Mistral Matulja koji je pobijedio u prva tri plova dok je u posljednjem plovu pobjedu odnio klupski mu kolega Tin Korenić koji je regatu završio na drugom mjestu.

Mjesto na postolju osvojio je i jedini predstavnik Riječkog JK, Mauro Grubiša, a zanimljivo je da su sva trojica odbacila 5. mjesto!

Što se tiče ostalih na rezultatskoj ljestvici raspored im možete pronaći na ovom linku, a moći ćete primijetiti da je u nekim od rubrika uneseno po dva imena. Razlog je to što je na raspolaganju bilo 11 jedrilica, pa se kompromisno odlučilo da neki od sudionika jedre u parovima i da na kraju imaju zajedničke bodove.

Foto: Tin Matulja

Vidimo da se pozitivan trend razvoja RU jedrenja u klasi DF65 nastavlja i dalje, a svi s ruba Riječkog zaljeva koje zanima ovaj vid jedrenja mogu sve potrebne informacije dobiti prvenstveno u JK Opatija gdje već godinama sustavno radi škola posvećena ovoj tehničkoj aktivnosti.

Osim s jedrilicama klase DF65 tamo se svi zainteresirani mogu upoznati i s naprednom klasom IOM čije Svjetsko prvenstvo će se ove godine jedriti u Rogoznici krajem listopada.

Naslovna foto: Tin Matulja

 

 

Back To Top