Nakon duže vremena na hrvatskoj jedriličarskoj sceni doživjelo se da su dva različita kluba dobila nove reprezentativne objekte u vremenskom razmaku od samo tjedan i pol!

JK Val iz Šibenika je u subotu 28. rujna svečano otvorio novi klupski dom, a u ponedjeljak 7. listopada JK Orsan iz Dubrovnika je, također svečano, javnosti predstavio svoj novi klupski hangar.

Čak 62 godine su šibenčani djelovali iz "privremene" barake u koju su uselili nakon što su se preselili na svoju aktualnu lokaciju s područja stare Peškarije, da bi se prije tri godine rukovodstvo kluba s dr.Marinom Paićem na čelu odlučilo na akciju.

Prvi korak je bio odlazak kod gradonačelnika Šibenika dr.Željka Burića koji je cijelu ideju smatrao utopijom, ali pružio je nesebično pružio pomoć u svoje i u ime svih odgovornih gradskih službi.

Slijedeći korak je bio osiguravanje financijskih sredstava, svi će se složiti da je u svari to bio najvažniji korak. Pokrenuta je akcija "Tikula za Val" na koju su se odazvali mnogi prijatelji kluba i na sve moguće načine potpomogli realizaciji ovog dugog sna. Koliko je simpatizera i članova kluba bilo uključeno najbolje se može vidjeti ovdje.

Samo otvaranje je bilo izvrstan društveni događaj na kojem su nazočili svi zaslužni za izgradnju, od gradonačelnika, pa do dva šibenska biskupa, a kako je izgledala ta večer možete vidjeti u foto galeriji.

Među svim imenima na popisu donatora može se pronaći i JK Orsan iz Dubrovnika. Ova dva kluba dugo vežu prijateljske veze i suradnja na raznim poljima, a posebno jak link je g.Marinko Mikulandra predsjednik dubrovačkog kluba, šibenčanin po rođenju koji je prve jedriličarske korake i regate imao pod valovom zastavom.

Ne treba posebno spominjati da je g.Mikulandra bio nazočan na otvorenju kluba u Docu, a na uzvratni predsjednički posjet u Dubrovnik otputovao je i dr.Paić gdje je na svečanosti otvaranja Orsanovog hangara uručio poklon svom kolegi po funkciji.

Otvaranje u Dubrovniku je bilo jednako zvanično popraćeno kao i otvaranje u Šibeniku, a vrpcu je s g.Mikulandrom presjekao dubrovački gradonačelnik Mato Franković. On je istaknuo da ovaj događaj nije samo važan za jedriličarski klub, već i za sam grad Dubrovnik jer je ovo bila prva kapitalna investicija u gradski sportski objekt u posljednjih četrdesetak godina.

Foto: Božo Radić/HANZA Media

Želimo članovima oba kluba uspješan nastavak rada s mladima i vrijedno sportske rezultate, jednako kao i što želimo svim klubovima koji još uvijek nisu riješili svoje logističke probleme da ne posustaju, jer način se uvijek pronađe.

 

Naslovna foto: Božo Radić/HANZA Media

 

Back To Top