U lošinjskom hotelu Bellevue 12. rujna je održana pretpremijera filma „Plavo bijeli svijet“.

Prikaz najvećih avantura i izazova s kojima se susreo hrvatski jedriličar Vedran Kabalin na regati MiniTransat zabilježen je u dokumentarnom filmu redatelja Marjana Radovića. Ovaj proslavljeni hrvatski podvodni fotograf i iskusni ronilac pratio je jedriličara Vedrana Kabalina na njegovom odvažnom putovanju Atlantikom te sve dokumentirao u filmu naziva „Plavo bijeli svijet“. Pretpremijera ovoga filma održana je u srijedu, 12. rujna, u hotelu Bellevue, u uvali Čikat na otoku Lošinju. Uz glavnog protagonista Vedrana Kabalina i režisera filma Marjana Radovića, na pretpremijeri su bili i član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović, direktor Jadranka hotela Rikardo Hesky, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te zamjenik gradonačelnice Malog Lošinja Anto Nedić. Scenarij filma „Plavo bijeli svijet“ potpisuje Nevio Smajić, dok je ponosni sponzor filma hotelski brend Lošinj Hotels & Villas.

Filmom „Plavo bijeli svijet“ nastojalo se prenijeti iskustvo koje je hrvatski jedriličar i predsjednik lošinjskog Jedriličarskog kluba „Jugo“ proživio na putovanju koje je krenulo s Lošinja. Tako su u filmu prikazan tijek ekstremne regate MiniTransat te svi izazovi i nedaće s kojima se Kabalin susreo u jedriličarskom pothvatu na Atlantiku. U sklopu pretpremijere filma u lošinjskom Bellevueu, Vedran Kabalin zahvalio je svima koji su mu iskazali podršku prilikom višegodišnje pripreme za regatu prigodnim riječima: „Ploviti se mora, svatko u svome smjeru.“. Jedriličar i avanturist Vedran Kabalin istaknuo je i da su pripreme predstavljale logistički, vremenski i financijski najzahtjevniji i najsloženiji dio, dok mu je najteži dio regate bio donijeti odluku o odustajanju od regate i ostavljanju jedrilice u Atlantiku.

„Iznimno mi je drago da se ovaj dokumentarni film pretpremijerno prikazao u uvali Čikat, u kojoj je i počeo razvoj brodogradnje na otoku Lošinju. Prije svega, čestitam Vedranu Kabalinu na hrabrosti i odvažnosti koju je iskazao u ovakvom ekstremnom pothvatu. Nadam se da će Lošinj imati priliku u budućnosti biti domaćinom mnogih regata, a koje će hotelski brend Lošinj Hotels & Villas vrlo rado podržati.“, rekao je Rikardo Hesky, direktor Jadranka hotela.
Svi građani i posjetitelji Lošinja te zaljubljenici u jedrenje imat će priliku premijerno pogledati film u sklopu festivala „Lošinjskim jedrima oko svijeta“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Premijera filma „Plavo bijeli svijet“ predviđena je u petak, 14. rujna, s početkom u 20:30h, na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju.

Nikolina Šimunović

 

Naslovna foto: Lošinj Hotels & Villas

 

Back To Top