David Nicoletti iz JK Horizont iz Poreča pobijedio je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist u kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina starosti. Osim ove laskave titule doma je odnio i naslov pobjednika Kupa Hrvatske za koji su se bodovale sve kriterijske regate u sezoni 2022/23.

Domaćini regate bili su članovi JK Labud, a termin jedrenja bio je između 1. i 3. rujna.

Vremenski uvjeti bili su kao naručeni za regatu ovog ranga i klince ovog uzrasta, tako da se sva tri dana jedrilo po maestralu koji bi počeo puhati oko 13 sati, držao stabilan smjer i imao prosječnu brzinu desetak čvorova. U petak i nedjelju zapuhao bi do 12, a u subotu refuli su bili i oko 15 čvorova.

Na popisu sudionika bilo je 97 imena, a na kraju su bodove zbrojili na osnovu rezultata pet odjedrenih plovova. Inače, i u Oglasu je najavljeno da će biti najviše pet jedrenja, tako da je program odrađen u maksimalnom opsegu... u petak i subotu po dva i u nedjelju jedan plov.

Bodovno gledajući ovo prvenstvo može se nazvati dvobojem dva Davida, naime drugoplasirani, David Palinić iz JK Split, osvojio je srebrenu medalju s jednakim brojem bodova kao i Nicoletti! Presudilo je to što je Nicoletti imao dvije pojedinačne pobjede, a Palinić jednu.

Uz njih na postolje se popeo još jedan dječak, a to je bio Ivan Družeta iz JK Uljanik iz Pule. On se također mogao pohvaliti jednom pobjedom, ali netto broj bodova ipak mu je bio dosta veći od dvojice Davida. Njih dvojica na kraju su imala po devet bodova, dok je Ivan imao 26.

U konkurenciji djevojčica najbrža je bila Ana Perušić iz JK Uljanik koja je u generalnom poretku zauzela 11. mjesto. Mjesto iza završila je druga najbrža djevojčica, Dina Seršić iz JK Vihor iz Baške, a brončana je bila Tereza Emma Pouchly iz JK Split.

Kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Što se tiče Kupa za 2022/23 finalni poredak izgleda ovako:

Dječaci

  1. David Nicoletti - JK Horizont
  2. Maroje Morožin - JK Briva
  3. Leon Labinjanin - JK Horizont
 

Djevojčice

  1. Rita Lukarić - JD Val
  2. Vita Marinović - JK Split
  3. Lara Mavrić - JK Plav

 

Čestitke svima, a već vikend kasnije imat će svi oni priliku za nadmetanje sa svojim starijim kolegama na Prvenstvu Hrvatske u "apsolutnoj" kategoriji, odnosno U16.

Naslovna foto: JK Horizont

 

Back To Top