Članovi Jedriličarskog kluba Vihor iz Baške za vikend 20 - 12. svibnja organizirali su Corinthia cup 2023. - 26. Memorijal Jura Vukasovića, regatu za klase Optimist, ILCA 4 i ILCA 6, među jedriličarima poznatu kao Crna ovca.

Sudjelovalo je 45 jedriličara i jedriličarki iz Kvarnera i Istre, a standardno veći odaziv ove godine je izostao zbog istovremenog održavanja treće izborne regate klase Optimist koja se jedrila u Crikvenici.

Vremenski uvjeti bili su slični onima koji su vladali s druge strane Krka, a što bi značilo da je bilo burno i nestabilno.

U subotu je cijelo jutro vrlo jako puhalo, na udare i preko 30 čvorova. RO je čekao do oko 15 sati kad je vjetar značajno oslabio i puhao s ugodnih 10-11 čvorova.

Tri plova su se organizirala jedan za drugim, a posljednji je završio oko 18:30 s posljednjim slabašnim refulima bure.

Nedjelja je bila izrazito nestabilna i uspješno je organiziran samo jedan plov.

Na čelu flote Optimista u subotu su jedrila dva člana JK Vega. Albert Lebinac je sva tri puta pobijedio, a u sva tri plova odmah za njim je u cilj ulazio Vito Franjić. U nedjelju ih je nadmašila domaća jedriličarka Dina Seršić koja je i u subotu imala dobar dan na moru i u generalnom plasmanu zauzela treće mjesto.

Istovremeno je Albert bio i najbrži dječak u kategoriji do 12 godina, a Dina najbrža djevojčica u istom uzrastu. 

Flota Optimista brojala je 34 imena, a kompletne im rezultate možete pronaći na ovom linku.

Laseraši su ponovno bili malobrojniji. Devetero ih je jedrilo u ILCA 4, a dvoje u floti ILCA 6.

U floti ILCA 4 bilo je vrlo napeto u borbi za medalje, a na kraju su se najviše veselili Diego Merlin iz JK Kvarner, Karlo Ugrin iz JK Galeb i Niko Braut iz JK Punat, dok je kod dvojca u ILCA 6 zadovoljniji bio Leon Braut iz JK Punat od Dariana Komljena iz JK 3.maj.

Naslovna foto: JK Vihor

 

Back To Top