Još jednom je prvu službenu regatu klase Optimist u kalendarskoj godini organizirao JK Trogir. Naravno, riječ je o Kupu Kairos, a ove godine organiziran je za vikend 11 - 12. veljače.

Na regati su sudjelovali skoro svi klubovi iz Dalmacije, ali na listi ipak nije bilo najboljih čiji brodovi su otputovali na veliku međunarodnu regatu koja će se od 15. do 19. ovog mjeseca jedriti u Palamosu u Španjolskoj. Onih koji su stigli u Trogir bilo je 61, a bodove je osvojio 41 jedriličar i jedriličarka, ostali ili nisu stigli u Trogir ili im je vjetar u nedjelju bio prejak.

Naime, u subotu se nije pojavila najavljena termika sa zapada, puhalo je samo čvor do dva s jugoistoka, tako da je regatu spasila nedjeljna bura.

U stvari jutro je krenulo sa sjevercem koji je okretao na buru, pa se u tom prijelaznom periodu i jedan plov prekinuo nakon starta jer je vjetar otišao u desno za dodatnih 15-20°. Zato su se iduća tri plova odjedrila po relativno stabilnim uvjetima, a vjetra je bilo između 8 i 15 čvorova.

Po pitanju rezultata najuspješniji je bio član JK Mornar, Toma Marić čija forma je rasla prema kraju regate. On je u cilj ulazio redom kao 3., pa 2. i u trećem plovu je pobijedio.

Dva boda iza njega završila je članica JK Zvir, Nina Marušić, a tri boda iza nje jedriličarka JK Zenta, Tanja Ozretić. 

Što se tiče ostatka postolja u konkurenciji djevojčica, treće mjesto zauzela je Valentina Jelić iz Mornara, koja je ujedno bila i četvrta u generalnom plasmanu.

U konkurenciji dječaka drugo i treće mjesto zauzeli su Roko Tomšić iz JK Orsan i Roko Uroda iz JK Tijat. Njih dvojica u generalnom plasmanu bili su odmah iza Valentine.

Po pitanju najmlađih, onih što jedre u konkurenciji do 12 godina, dečki su bili malo bolji. Najbrži je bio Marko Pezelj iz JK Mornar, 9. ukupno. Što se tiče djevojčica do 12 godina, najveći pehar odnijela je Vita Marinović iz JK Split, 23. u generalnom plasmanu.

Kompletne rezultate iz Trogira možete pronaći na ovom linku, a vijesti iz JK Trogir po pitanju organizacije sportskih evenata čut će se već 5. svibnja kad organiziraju regatu klase Melges 24 koja je zagrijavanje lokalnih snaga za Prvenstvo Hrvatske koje će se jedriti u istom akvatoriju od 16. studenog.

Naslovna foto: JK Trogir Facebook

 

Back To Top