JK Kvarner iz Rapca od 30. rujna do 2. listopada organizirao je prvu ovogodišnju kvalifikacijsku regatu klase Optimist za regiju sjever.

Na regatu su treneri prijavili 84 kadeta i kadetkinje, a uvjeti na moru su im omogućili održavanje pet jedrenja.

Vjetra je dovoljno za jedrenje bilo samo u petak i subotu, dok je flota nedjelju provela na lokalnoj plaži. U petak se jedrilo po burinu, dok je u subotu vjetar stizao sa zapada. Oba dana nije ga bilo više od desetak čvorova.

Unatoč izvrsnog jedrenja Borne Mohača koji je pobijedio u četiri plova i odbacio jedno drugo mjesto, apsolutnu klupsku dominaciju imali su Uljanikovci. Njih je čak sedmero bilo u prvih deset! Marko Puljiz zauzeo je srebro, dok je broncu u generalnom plasmanu i zlato u ženskoj konkurenciji osvojila Ema Grabar.

U mlađoj dobnoj kategoriji, onih do 12 godina, najbrže je jedrio član JK Horizont iz Poreča, David Nicoletti.

 Foto: Inga Kos

Možda kao jednu zanimljivost s regate treba spomenuti ogroman broj DNF-ova u drugom i trećem plovu. Tko nije u toj skupini možete vidjeti u konačnim rezultatima na ovom linku.

Još za kraj da naglasim da su domaćini iz Rapca pripremili dvije bogate fotogalerije koje je snimila Inga Kos, a možete ih pronaći na Facebook stranicama JK Kvarner.

Naslovna foto: Inga Kos

 

Back To Top