U Selcu je u subotu 4. srpnja bilo iznimno vjetrovito, puhala je bura koja je spriječila dolazak jednog dijela jedrilica u Selce, a onima koje su stigle nije omogućila uvjete za regularno regatno jedrenje.

Bura je puhala oko 30 čvorova, a bilo je i udara do 40! Uglavnom, neke jedrilice iz Opatije su se vratile natrag, jednako kao i neke iz Rijeke koje su već kod Krčkog mosta naišle na probleme i zid kroz kojeg je bilo vrlo teško proći.

Uglavnom, na mulu u Selcima bilo je vezano dvadesetak jedrilica koje su isplovile spremne za nadmetanje, ali nakon signala starta nije dugo trajalo njihovo nadmetanje. Problem je nastao zbog bova koje su postavljene u sklopu regatnog polja, ali nisu usidrene u skladu sa stanjem mora pa su 15-20 minuta nakon starta odnešene burom prema Krku.

Naravno, plov je odmah prekinut, organizatori iz JK Jadro su se momentalno organizirali da s velikim gumenjakom idu u lov na odbjegle bove, a natjecatelji se nisu usprotivili tome da pričekaju razvoj situacije i da nakon ponovnog postavljanja regatnog polja krenu u novu predstartnu proceduru. Ali bura je tada pojačala toliko da se ipak odustalo od drugog pokušaja i svi su se vratili natrag na muringe neobavljenog posla.

Od planiranog programa jedino je na kraju odrađeno zajedničko druženje uz dobro marendu.

Foto: Facebook JK Jadro

U svakom slučaju organizatori su zamolili da se ovim putem prenesu njihove isprike za događaj s bovama s nadom da im jedriličari to neće puno zamjeriti jer koliko god se trude da svake godine organizacija bude to bolja, uvijek se mogu dogoditi neke neplanirane situacije.

Do prilike za popravni ispit neće proći previše vremena, iduća regata na kojoj će biti prilika za popravljanje dojmova je 7. Trka oko Krka koja je u kalendaru HJS-a planirana za 18 - 20. rujna.

 

Naslovna foto: Facebook JK Jadro

 

Back To Top