Palma Čargo prošlog vikenda nastupila je na regati Svjetskog kupa za klasu iQ Foil koja se jedrila u Cadizu i osvojila je izvrsno peto mjesto!

Konkurencija na regatnom polju brojala je još 21 jedriličarku koja jedri u ovoj relativno novoj "letećoj" windsurf klasi s olimpijskim pedigreom.

Regata se jedrila od utorka 8. pa do nedjelje 13. ožujka i ukupno je odjedreno 15 plovova od čega je 14 bilo kvalifikacijskih za medal race. A evo kako je ovaj uspješni tjedan sažela sama glavna junakinja:

Svaki dan smo imali odlične uvjete za jedrenje. Prva dva dana puhao je lagani vjetar do 10 čvorova, pa smo jedrili slalome. Treći dan je puhalo 15-20 čvorova pa smo uspjeli jedriti course race, a četvrti dan je opet bio slabiji vjetar. Peti dan smo vozili medal race, ušla sam kao peta od 10 natjecateljica i ostala sam peta do kraja. Zadovoljna sam s regatom, drago mi je da smo imali raznolike uvjete tako da napredujem u svemu.

Palma Čargo, JK Labud

Samu regatu Palma je otvorila s jednim BFD-om, a tijekom dana uknjižila je i jedno 19. mjesto, ali to joj ipak nije previše uzdrmalo koncentraciju. Fokus je bio postojan i u nastavku regate kad su se prebacili na course racing stalno je između 2. i 7. mjesta.

U iduća tri slaloma nastavlja u istom stilu i s čvrstim petim mjestom ulazi u plov za odličja. I u toj posljednjoj regati ulazi u cilj kao petoplasirana, tako da joj je na kraju od 12 bodovanih plovova čak pet bilo na petoj poziciji.

Palma i njen trener nastavljaju s pripremama na istoj lokaciji s koje će se u dogledno vrijeme prebaciti na Palma de Mallorcu gdje će se održati posljednja jača regata pred Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u svibnju u Italiji.

Rezultate regate možete pronaći na ovom linku, dok multimedijalne materijale možete pronaći na web stranici regate.

Naslovna foto: Yepa Photography

 

Back To Top