Drugi vikend za redom hrvatski jedriličari nastupaju na velikoj regati u Trstu. Ovaj put je riječ o Prvenstvu južne Europe za jedrilice klase šljuka.

Regata će se jedriti dva dana, subotu i nedjelju 12-13.svibnja, a domaćin je Trščanski jedriličarski klub Triestina della Vela.

Bodovi osvojeni ovog vikenda će se koristiti i za bodovanje na Južnoeuropskog ljetnog ciklusa, Kupa Franje Josipa i kupa Duca di Genova.

Kao što se može primijetiti iz navedenog riječ je o vrlo živoj sceni po pitanju ove klase, dok je u nas dugo vremena ovisila samo o jedriličarima iz Kvarnera. Od lani im se pridružilo još nekoliko jedrilica iz Splita.

Po građi i performansama može se reći da je klasa kao stvorena za sve jedriličare koji su željni jedenja u malim klasama, ali ipak im se ne da previše saginjati ispod lantine. Također klasa dopušta mješovite posade.

U Trstu na regati će sudjelovati četiri posade. Iz JK Kostrena će nastupiti Milko Volarić i Dean Pavlak, te Damir Vranić i Vlado Grego. A iz JK Split će nastupiti Luka Jerčić i Josipa Prosinečki u jednoj šljuki, a u drugoj Marko Marinović i Vedrana Polić.

Jedrit će u konkurenciji 35 posada, a svježe vijesti s regatnog polja se mogu pratiti na službenom webu organizatora.

 

Naslovna foto: Josipa Prosinečki

 

Back To Top