Već su održane četiri regate koje se boduju za Kup Hrvatskog primorja i počeli su redoviti nastupi nekih od posada koje imaju namjeru da pronađu svoje ime na odgovarajućoj rang ljestvici.

Briga o ažuriranju ove rang ljestvice posljednjih godina je na popisu volonterskih aktivnosti jedriličarske sutkinje i dugogodišnje sportske djelatnice gđe. Nene Marelić Iussich.

Na trenutnoj ljestvici nalaze se sve jedrilice koje su sudjelovale na održanim regatama, osim što nije prikazano nekoliko Slovenskih jedrilica koje su gostovale na po jednoj od regata. Inače je običaj da se odredi koliko regata će se bodovati i koje su regate u pitanju i uglavnom je riječ o minimalno njih 6.

Vremenom, jedriličari koji ne žele biti bodovani za kup i njihove jedrilice će biti ispuštene s ove liste. Dosadašnjim sudionicima je već poznat ovaj postupak jer se tako radi već godinama. Prijave traju tijekom ljeta, a želja za sudjelovanjem se iskazuje aktualnom organizatoru (ove godine je to JK Kvarner iz Rapca). Način kako će se to napraviti je maksimalno fleksibilan pa su otvorene opcije osobnog kontakta, na nekoj od slijedećih regata ili mailom na jkkvarner.rabac@gmail.com.

Od jedrilica koje su trenutno na ljestvici samo jedna je odjedrila sve četiri održane regate. To je Skradin s kormilarom Mladenom Babcem a nalazi se u grupi 3.

Među preostale 43 jedrilice na ljestvici sa po tri odjedrene regate samo su Aleksandra, Viva 2 i Rantaplan. Još je u planu 11 regata koje su raspoređene do sredine rujna a ovdje ćemo i dalje s pažnjom pratiti kretanja na rang ljestvici.

 

Naslovna foto: Maja Kleščić

 

Back To Top