Od 21. do 23. rujna JK Delfin i JK Horizont u suradnji sa BYC iz Slovenije organiziraju regatnu manifestaciju krstaša 2. Istra pod jedrima, a u nastavku možete pročitati službeni poziv upućen od strane organizatora.

 

"Nakon male ljetne pauze nastavljamo sa jedriličarskim aktivnostima, regatom krstaša ISTRA POD JEDRIMA. Puna jedra su ono u čemu uživamo punim srcem. Blagoslovljeni smo da imamo naš lijepi Jadran tu gdje živimo, da možemo uživati u njemu, da imamo podršku u Puli, Istri i šire koja podržava puna jedra i suživot sa morem. Organizacijom regatnih manifestacija razvijamo kulturu jedrenja, regatavanja u Istri i šire, međugeneracijsku sinergiju gdje djeca i odrasli jedre skupa, uče skupa i usavršavaju vještine jedrenja na moru, pozicioniramo Istru kao jedriličarsku "meku" zanimljivu i vrsnim jedriličarima i entuzijastima" poručuju iz JK Delfin.

 

Regata obilježavanja Dana Istarske županije i EU tjedna BE ACTIVE starta 21.09.2023. iz Pule u Poreč.

Istra pod jedrima je jedna lijepa regata navigacije i tehničkih plovova koju smo pokrenuli prošle godine s ciljem obilježavanja Dana Istarske županije regatavanjem zapadnom Istrom i tjedna Europske Inicijative BE ACTIVE. Ove godine regatu organiziramo u suradnji sa JK Horizont iz Poreča  i BYC iz Slovenije. Regata je međunarodnog karaktera, a bodujemo je za Argonaut kup koji održavamo na nivou Istre i Kvarnera organizirajući regate od 3.mj. do 11.mj.

Zahvaljujemo se lokalnoj upravi, TZ Grada Pule i Gradu Poreč na podršci regati 2. Istra pod jedrima kao i svim poduzetnicima koji prepoznaju entuzijazam koji širimo i uspješnost projekata koje pokrećemo. Zahvala lučkim upravama Pula i Poreč, kapetaniji, Sportskoj zajednici Grada Pule, Yacht Pool, AGD, Company logistic, Adrinaut, Ministarstvu turizma i sporta, Pula Parking, Pizzeria Fiorelli, PIJK Hijena entuzijastima i svima koji se uključuju u organizaciju i pridonose njenoj uspješnoj realizaciji.

 

Pozivamo svih u Pulu 21. i 22.09. i u Poreč 23. i 24.09.2023.

Ako imate brod na jedra pozivamo vas da dignete jedra i zajedrite sa nama zapadnom Istrom. Nije važno da li je brod racer, performance krstaš, "family krstaš", "ORC performance" ili samo "vintage ljepotica", da li imate posadu ili ste dvojac, čak i solo.  Svi ste nam dobro došli. Svi ste valorizirani u kategorijama sebi sličnima. Razvijamo takmičarsku ravnopravnost. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio ove dobre vibre takmičarskog duha. Biti će navigacije, tehničkih plovova, ORC, OPEN Cruising, Racing i dvojci.

 

OGLAS REGATE sa svim info je objavljen na mrežnim stranicama JK Delfin na ovom linku.

PRIJAVE na regatu su ONLINE i nalaze se na ovom linku.

 

Više info o regati možete pronaći na ovom linku

Ako nemate brod na jedra dođite, prošetajte rivom i uživajte u prizorima pulske luke i porečke luke u duhu regate krstaša 2. Istra pod jedrima.

 

Potičemo suradnje i podržavamo lokalne proizvođače

Za sve natjecatelje umjetnica iz Pule nam je izradila unikatne nagrade regate 2. Istra pod jedrima. Naša Istra pored brojnih umjetnika obiluje i brojnim poduzetnicima koji iz "trde grote" izvlače "zlatne proizvode", a naši natjecatelji će imati priliku primiti dašak autohtonosti Istre u svojim welcome vrećicama.

 

Program regate

Četvrtak 21.09. - navečer okupljanje u luci Pula, posjet gradu Pula i festivalu Vizualia koji organizira Udruga Sonitus.

Petak 22.09. - START REGATE u 11h iz Pulske luke, jedri se do Poreča, u 11h starta i regata iz Pirana u Poreč.

Subota 22.09. - START REGATE u Poreču i jedri se oko Poreča i Novigrada, nakon regate proglašenje i večernji gastro i glazbeni program uz  Gordana Gregurovića i Zlaju u luci u Poreču.

Stvaramo srcem, jedrimo srcem i živimo punim srcem.  Dobro nam došli svi na 2. ISTRA POD JEDRIMA. Vidimo se u Puli.


Ako nešto što vas zanima nije u Oglasu ili na web stranicama slobodno nam pišite na Viber ili nas zovite radni dan nakon 16h:

Sanja (organizacija, mediji): 0914130808

Oleg (Pula-prijave natjecatelja): 0913852302

Pidji (Pula-regatno polje): 0981938218

Dado (Poreč-organizacija Poreč): 098 325744

David (Slovenija - organizacija):+386 41 64 3033

 

Back To Top