Još jedna regata krstaša koju organizira JK Opatija, a koja se jedri na dijelu rute legendarne Galijole, odjedrila se za vikend 9. i 10. rujna.

Originalno planirana ruta jedriličare je trebala voditi od Opatije do Cresa i natrag, ali Kvarnerski El Classico ponovno je uvjetovao dislociranje starta prve etape u Vela vrata.

Tamo su uvjeti bili mnogo bolji i prva etapa je startala po buri koja je u refulima puhala i do 20 čvorova, pa se startalo u 13:15, a prva jedrilica u Cres je dojedrila već nakon dva sata i dvije minute jedrenja. Naravno, riječ je bila o Follow us Vulcan Nova.

Najbliži su im bili momci i djevojka s Bellanostre koja je za njima kasnila dvadeset i dvije minute, a za kojom je daljnjih dvadesetak minuta kasnio Baraba.

Ostatku flote trebalo je još dodatnih dva sata i na kraju je od dvadeset prijavljenih jedrilica samo jedna odustala. Kompletne rezultate ove etape možete pronaći na ovom linku.

Povrat iz Cresa startao je u nedjelju ujutro u 10:00, a jedriličare je ispratila bura koja je je oscilirala između 6 i 15 čvorova.

Uvjeti su omogućili da se regata starta točno ispred lukobrana, ali samo jedrenje nije trajalo predugo...

Drugo kolo El Classica dočekalo je jedriličare prilikom ulaska u Kvarnerski zaljev, te je zbog opće bezvjetrice RO morao postaviti pomoćni cilj kroz koji je ponovno prva prošla posada Follow us, koje su slijedili Bellanostra, Ariel i ostatak flote.

Posada Ivice Šćurića do pobjede je stigla nakon sat i pol jedrenja i ponovno je drugoplasirane ostavila za dvadesetak minuta, a ovog puta Bellanostra nije bila toliko dominantna ispred trećeplasiranih, jer je razlika sad bila manja od minute.

Finalne rezultate dobivene zbrojem ove dvije etape možete pronaći na ovom linku, pretpostavljam da je i bez toga lako pogoditi tko je osvojio zlato i srebro.

Možda će čitatelje zanimati jedna informacija dobivena iz izvora iz JK Opatija, a to je da se planira o ponovnom pokretanju regate na njenoj originalnoj ruti oko hridi Galijola. To bi trebalo uslijediti iduće godine, pa želimo svu sreću organizatorima u ostvarivanju tog nauma.

Naslovna foto: Diego Biljan - Bellanostra

 

Back To Top