JK Uljanik u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba organizira prvo Prvenstvo Hrvatske za klasu Laser Stratos, jedrilice poznatog proizvođača, ali u dvosjed inačici. Prvenstvo će se jedriti u subotu i nedjelju 18. i 19. rujna, dok će u petak 17. sve zainteresirane posade imati priliku za dvosatni trening na moru u istim tim jedrilicama.

Sve jedrilice na kojima će se jedriti osiguravaju organizatori, a inače je riječ o barkama na kojima se jedrila Puležanska trening liga.

S obzirom na ograničen broj jedrilica koje su na raspolaganju organizatori su predvidjeli da na regati može nastupiti maksimalno 18 posada koje će biti podijeljene u dvije skupine po devet.

Jedrit će se flotno uz direktno suđenje na moru. Za subotu su predviđena kvalifikacijska jedrenja nakon kojih će se formirati zlatna i srebrena jakosna skupina u kojima će se jedriti u nedjelju.

Oglas regate dostupan je na ovom linku, dok svi koji žele sudjelovati svoju pristupnicu mogu ispuniti na ovom linku, a sve aktualnosti oko regate moći će se pratiti na ovom linku.

Inače, zabava i jedrenje na Stratosima u Puli izgleda ovako:

Naslovna foto: JK Uljanik

 

Back To Top