Nakon što su odjedrene tri regate u Velebitskom kanalu, Kvarnerska flota vratila se s juga na sjever i okupila u subotu 15. srpnja na 15. Opatijki - Homosi bordižat.

Na start je pristiglo 38 jedrilica, a jedrile su na potezu između Voloskog i hotela Admiral, a definiranom s dvije plutače, dok je start postavljen ispred Opatijskog mula, a između starta i oznake u Voloskom postavljen je i pomoćni cilj.

U 13:00 sati ispred Opatijske luke uz 2 čvora maestrala startala je regata.  
Ova regata nešto je drugačijeg karaktera nego što je to uobičajeno, a posebnost je što se jedri 2 sata i tko prejedri više zadane rute taj je pobjednik.
Za vrijeme regate, vjetar je varirao od 2 do 6 čvorova, a jedrilo se uz samu obalu, što je sportsko turistička promidžba za naš grad Opatiju a i atrakcija za goste koji su trenutno u Opatiji.
Na trenutke na plažama i terasama hotela turisti su se digli na noge i pljeskom podržali ovu manifestaciju.
U 15:00 sati označen je kraj jedrenja i krenulo se u obračunavanje rezultata, odnosno s uspoređivanjem prejedrenog puta.

Vanja Biondić, JK Opatija

Ovaj način dolaska do plasmana je možda i jedini na našem Jadranu i u skladu s tim vrlo je zanimljivo vidjeti rezultate, odnosno treći stupac s desne strane.

Rezultati su posloženi po grupama i može se vidjeti da su u dva sata jedrenja tri jedrilice prejedrile najveći put - Damaco, Follow Us - Vulcan Nova i T8SC, dok su ostale prevalile ili 0.5, 0.75 ili 1 puni krug.

Naslovna foto: Facebook JK Opatija

 

Back To Top