22. travnja JK Delfin organizira jednu od svojih najpopularnijih regata - Brioni kup. Trenutno je najavljen dolazak pedesetak jedrilica, a prijave su otvorene do 17. travnja.

Iz JK Delfin su se pohvalili da Brioni regata vuče svoje korijene još iz doba Austrougarske, a navodno ju je utemeljio nadvojvoda Karl Stephan još 1896g.

Posebnost regatne manifestacije Brioni odražava se u mnogo čemu, a rekli bi i detaljima kojima JK Delfin pridaje pažnju. Tijekom jedne regatne manifestacije natjecatelji posjećuju tri lokacije - Pulu, Fažanu i Brijune, start je podno veličanstvene arene, vezovi su osigurani u Puli i na Brijunima za sve natjecatelje nakon regate, kao i parking za sve natjecatelje koji dolaze autima, a pripremaju se i unikatne nagrade vizuala Np Brijuni već dva mjeseca što daje svoju unikatnost i samoj regati.

U petak 21.04. takmičari se okupljaju u pulskoj luci, kod Riječkog gata, u subotu jedre kroz Pulsku luku i Fažanski kanal prema Rovinju i oko Brijuna, proglašenje je organizirano u Fažani, a u nedjelju je planirano razgledavanje NP Brijuni.

Natjecatelji se nakon regate mogu vraćati u Pulu sa brodovima te im je osiguran prijevoz u Fažanu.

Za sve koji će brodove vezati u NP Brijuni osiguran je prijevoz turističkim brodom u Fažanu i natrag. 

Sve informacije o regati možete pronaći na njenom službenom webu na ovom linku.

Naslovna foto: JK Delfin

 

Back To Top