PMS regata žena organizira se nakon trogodišnje pauze, a odziv natjecateljica bio je iznimno dobar. Okupilo se čak 11 posada čije članice su bile iz 14 različitih država, a organizatori su kao i uvijek bili iz Viškog YC Host.

Regata se odjedrila u petak i subotu, 10 i 11. ožujka i dok vremenski uvjeti nisu bili baš kako je planirano, sve ostalo bilo je standardno na vrlo visokoj razini. Jedrilice koje su Višani osigurali za regatu bile su Bavarije 34.

Prvi dan puhalo je jugo čija snaga je oscilirala između 7 i 12 čvorova. Takvi uvjeti bili su sasvim dovoljni da se odjedri skoro potpuni Round Robin. Nedostajala su samo tri plova pa da se zatvori cijeli krug.

Unatoč tako dobrom učinku RO nije bio baš zadovoljan. Razlog je loša vremenska prognoza za subotu, jer po njoj se moglo dogoditi da se ne odjedri niti jedan plov.

Ujutro se ispostavilo da su svi prognostički modeli bili u pravu. Isplovilo se u 10 sati ujutro, a jedrilo se jedino između 16 i 18!

Da bi se u subotu ipak uspjelo jedriti RO poziva flotu van Viške luke, kod otočića Host. Ali ni to nije pomoglo, a ta dva sata kad se uspjelo jedriti puhalo je jedino u luci i tad se regata vraća u zonu s koje su je svi zainteresirani mogli pratiti s kopna. To što je puhalo bilo je stvarno rubno, brzina vjetra kretala se između 3 i 5 čvorova.

Na kraju pobjeda odlazi međunarodnoj posadi MOB čija kormilarka bila je Slovakinja Barbora Barchrata, srebro osvajaju domaća ekipa Frapa 1 kojima je kormilarka bila Tihana Tadinac, dok bronca odlazi još jednoj međunarodnoj posadi - WOB 1 čija kormilarka je Valentina Venturi.

Foto: Mate Acalinović

Još jedna posada bila je međunarodnog karaktera, a u sve tri zajedno jedrile su jedriličarke iz Italije, Crne Gore, Srbije, Danske, Njemačke, Luksemburga, Izraela i Chilea. Iz Mađarske i Srbije stigle su po čak dvije posade - Penge i Lilly Ladies, odnosno Košava i Same došle, dok su Italiju predstavljale Mujeres in mare.

Kompletne rezultate regate / Round Robina, možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Mate Acalinović

 

Back To Top