Vjerojatno se mnogi sjećaju, pogotovo oni sa sjevernog Jadrana, jedrilice pod imenom Shining Umag - Umago, nakon nekoliko godina provedenih u Bokokotorskom zaljevu ponovno se vraća u hrvatske vode.

Sad već bivši vlasnici iz Crne Gore ljubitelji su jedrenja na maxi jedrilicama, pa su tako sad vlasnici već trećeg primjerka. Osim na Shiningu jedrili su i na Tutta Triesti 2 koja je od prošlog ljeta pod hrvatskom zastavom, a trenutno uživaju pod jedrima Maxi Jene.

Maxi Jena je ujedno i razlog zbog kojeg je Shining obavio carinski prijelaz u Dubrovniku. Osim što nije tako jednostavno okupiti posadu za dvije jedrilice ovih veličina, bivši vlasnici su odlučili svu svoju jedriličarsku pažnju usmjeriti prema novijoj akviziciji, pa su Shininga iskoristili kao ulaganje u novu opremu.

Konkretno je riječ o jedrima, jer je Shining sad prešao u ruke jedrarije One Sails koja će ga iskoristiti u svoje poslovno-promotivne svrhe, a Maci Jena će dobiti novi set jedara.

Nova baza Shininga bit će ponovno na sjevernom Jadranu, ali ovog puta bliže Rijeci. Samim tim može se zaključiti gdje će biti većina njegovih nastupa. Prvi će biti na Fiumanci, sad za par dana, a potom će se pratiti i talijanski kalendar regata.

Naime, kako je riječ o prvenstveno poslovnoj akviziciji za Shining je već od prvog otvorena mogućnost promjene vlasništva.

Jedrilica je dobro održavana i bivši vlasnici su uložili u obnovu palubne opreme, a kako najavljuju iz One Sailsa i oni će dodati njegovoj vrijednosti s novim jedrima. Pa ako ste zainteresirani za vlasništvo nad ovakvom jurilicom znajte da su trenutni vlasnici uvijek na raspolaganju za razgovor.


U svakom slučaju, u Rijeci će u subotu biti zanimljivo. U najavi je bonaca u pojačanju, a na okupu će uz sve jedrilice biti Shining i dvije Tutta Trieste. Sigurno će ova tri maxija privući najviše pažnje svih koji budu ovaj vikend u Rijeci, a hoće li njihove mogućnosti hvatanju visokih zračnih strujanja biti presudne i u odluci o pobjedniku ostaje nam da vidimo.

 

Back To Top