Sad se može reći da je Molo Longo - Tutta Trieste napokon dobio konkurenciju s kojom će se moći susresti i više puta godišnje, a jednako tako i da je Splitski akvatorij dobio fenomenalan stroj za jedrenje na kojem će mnogi željni adrenalina dobiti priliku zajedriti. Kao što se iz naslova može iščitati pričamo o jedrilici koju je izašla iz Ceccarelli Yacht Design studija... Tutta Trieste 2.

Do prije nekoliko dana njeni posljednji vlasnici su bili iz Crne Gore, a od tamo se seli u ruke naše poznate jedriličarske obitelji, obitelji Hrvoj.

Zrinka Hrvoj je u jednom dijelu svoje jedriličarske karijere bila eksponirana kao kormilarka ženske ekipe BB Crew, a čak je imala i otvorenu pozivnicu za jedrenje u potpuno ženskoj posadi na kultnom Volvo Ocean Raceu. S druge strane, njen suprug Mario, postizao je vrlo dobre rezultate na malenoj Paikei, kasnije na Elanki II, a posljednjih godina najviše su jedrili zajedno na Farru 40 Toto Travel koji je od ovog proljeća postao admiralski brod zadarskog JK Uskok pod imenom Gringo 3.

Što da kažem, brod je fenomenalan! Mislim da je ovo jedan od najlaganijih maxi krstaša s malo više od 4 tone na preko 18 metara duljine! Potpuno karbonski trup i canting keel s otklonom od 41°...

Jučer smo ga bacili u more i kompletno opremili, a danas smo imali prvo jedrenje. Po vjetru od 10 čvorova jedrili smo 10 čvorova... stvarno savršeno!

Stvarno sam zahvalan momcima s jedrilice Shaining koji su ga kompletno opremili i pripremili za ovu primopredaju u rekordnom vremenu, a danas nam i pokazali kako izgleda s njim zajedriti. Sve je u savršenom redu i ujutro s Mariom Škrljem krećem put njegove nove baze koja će biti od sada u Trogiru.

Mario Hrvoj, novi vlasnik

Foto: Mario Škrlj

Od Marija smo još saznali da očekuje da će posada biti sastavljena od 12 članova, jer je prethodni tim pokušao s raznim kombinacijama i u svemu tome se pokazalo da je to optimalan broj za različite tipove regata.

Za one koji nisu upućeni u sve detalje novije povijesti ove jedrilice treba reći, da je Tutta Trieste 2 stigla u Boku kao prvi maxi MM Sailing Teama koji su nakon nje kupili Shining s kojim imaju više planova i po pitanju offshore jedrenja. Tutta je u Crnu Goru stigla 2017. godine kada je i odnijela pobjedu na 86. Mrduji po vrlo jakoj buri kad je bilo i nasukavanja, slomljenih jarbola i hrpe rasparanih jedara.

 

Naslovna foto: Mario Hrvoj

 

Back To Top