Jedriličarsko društvo Val iz Crikvenice organiziralo je još jednu Regatu ribarskog tjedna, a na koju se odazvalo čak 35 posada! Jedrilo se samo jedan dan, a u pitanju je bila subota 5. rujna.

U odnosu na tjedan dana ranije i regatu u Malinskoj kad je puhalo vrlo jako jugo, ovog puta se flota nadmetala pogonjena vrlo ugodnim levantom koji je puhao do dvanaestak čvorova.

Regatno polje na kojem se odvijalo nadmetanje postavljeno je između Crikvenice i Selca i to u obliku koji se može nazvati štapom. Start je bio na Veloj paladi u Crikvenici i jedrilo se prema bovi u Selcima. Nakon okreta slijedio je povratak u Crikvenicu s obaveznim prolaskom između oznaka starta i nastavkom jedrenja do bove ispred Crnog mula. Ta bova se trebala okrenuti i sve ovo ponoviti još jedan put s tim da je cilj bio na istom mjestu gdje i start.

Unatoč ležernim uvjetima na moru na startu je bilo vrlo zanimljivo. Za dodatnu akciju i neočekivani nalet adrenalina pobrinule su se jedrilice DSK X-Treme, Joker i Regina di Cuori. U stvari, možda je ipak glavni akter DSK jer je njihov patarac prvo povukao Reginu, a nakon toga i Jokera, pa je bilo malo duljeg zadržavanja na startnoj liniji nego su planirali. Inače, nitko nije podignuo prosvjed, pa je cijela situacija prošla nekažnjeno.

Foto: Dražen Zdelarec

Što se tiče ostatka sudionika, ponovno je bila formirana skupina u kojoj su bile isključivo jedrilice JOD 35. Na Ribarskom tjednu ih se skupilo šest, a najuspješniji su bili Senjani na jedrilici Trogir. Oni su u generalnom plasmanu zauzeli vrlo dobro 5. mjesto, a u top ten je završio još i JOD iz JK Jadro - Selce. Ostali su se ravnomjerno rasporedili između svih ostalih i najlošiji plasman je bio 24. mjesto koje je osvojio Skradin.

U samom vrhu ovog puta bio je legendarni Ščuro s Follow Us - Vulkan nova. Njemu i njegovoj iskusnoj posadi ovo je bila prva regata nakon Homo si bordižat u srpnju i ponovili su svoj pobjedu koja je ovog puta ostvarena nakon sat, 35 minuta i 37 sekundi jedrenja.

Odmah iza njih regatu završava DSK. Razlika među njima je bila nešto malo više od 6 minuta i tko zna kakav bi rasplet bio da DSK nije izgubio vrijeme na otpetljavanje na startu...

Treće mjesto zauzeo je Robert Jurinčić, trofejni trener JD Val, a kormilario je jedrilicom Ivi 2 koja je završila s malo manje od pet minuta razlike iza DSK.

Ostala mjesta u najboljih deset zauzeli su mnogi koji su nas naučili na dobre rezultate... Oštro, Blue label, Joker, Be First... a definitivno treba pohvaliti proboj u ovu skupinu posade jedrilice Plava vila!

Uz najbrže u cijeloj floti, nagrade su dobili i najbolji u pojedinim grupama. Ovog puta sudionici su podijeljeni u čak deset njih, pa su samo rijetki otišli doma bez prigodnih nagrada. Tko je slavio u pojedinoj grupi možete vidjeti na ovom linku.

Od 35 sudionika njih šest je izabralo i rangiranje po Kvarner Yardsticku. Nakon matematičke obrade svih relevantnih podataka pobjeda je otišla u ruke kormilara jedrilice Reful III, a ostale koji su izabrali ovaj sustav razvrstanja možete pronaći na ovom linku.

 

Naslovna foto: Dražen Zdelarec

 

Back To Top