Posljednje pripreme u međunarodnoj konkurenciji prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rogoznici za dio članova hrvatske reprezentacije, kao i za neke od inozemnih jedriličara koji su već neko vrijeme u Hrvatskoj, odrađene su nastupom na Otvorenom prvenstvu Mađarske koje se jedrilo na jezeru pored gradića Orfű 22. i 23. listopada.

Ukupno je sudjelovalo 28 jedriličara koji su bili podijeljeni u dvije skupine, a jedrilo se po HMS sustavu.

Vremenski uvjeti nisu bili baš izdašni vjetrom, tako da se u subotu uspio odjedriti samo jedan plov i to tek na kraju dana, dok su se u nedjelju odjedrila još četiri. Svi su se jedrili s A jedrima.

Generalno gledajući CRO jedriličari su pokazali vrlo dobru formu i sva trojica su se plasirala među četiri najbolja. Pobjedu je odnio Ante Kovačević (JK Zenta), a s dva kaznena boda više iza njega završava Robert Matulja (JK Opatija). Uz njih se na postolje popeo najbolji mađarski jedriličar Laszlo Csoka koji je imao jednak broj bodova kao naš treći predstavnik, Tomislav Bezić (JK Zenta), a medalju je presudila jedna Laszlova pobjeda, dok Tomislav nije niti jednom bio prvi u cilju.

Foto: Kunvári Sándor

Zajedno s našim momcima u Mađarsku su otputovali još i Skip Miller s Bahama i Andres Bozzo iz Čilea, a uz njih su multi međunarodni karakter regati dali natjecatelji iz Italije, Slovačke, Rumunjske i Švedske. 

Kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Kunvári Sándor
 

 

Back To Top