Jedriličarski klub Zenta u suradnji s Športko ribolovnim društvom Koralj organizirao je na otoku Šolti u mjestu Rogač, 3. i 4. prosinca Prvenstvo Hrvatske za klasu Dragon Force 65, a sudjelovalo je 29 jedriličara iz Splita i Dubrovnika.

Juniorska flota bila je brojčano jača i brojala je 15 natjecatelja, dok je u seniorskoj konkurenciji jedrilo 14 natjecatelja.

Program je predvidio da se jedri po cijeli dan i u subotu i u nedjelju, ali kiša u subotu je poremetila planove, te su juniori odjedrili samo dva plova, dok su seniori odjedrili četiri plova.

U nedjelju kiše nije bilo, a jugo je osiguralo uvjete da se odjedri mnogo bogatiji program. Juniori su uspjeli odjedriti dodatnih šest plovova, a seniori još pet.

Što se rezultatske slike tiče, seniori su se odlučili na jedan vrlo zanimljiv potez, a to je bila zamolba prema Zvonku Jelačiću da se suzdrži od jedrenja tog vikenda i da bude samo moralna potpora eventu. Zvonko je tijekom subote uspješno odolijevao nagonu za jedrenje, ali u nedjelju mu nitko više nije mogao iz ruku uzeti daljinski upravljač :)

Dok se Zvonko nije uključio u natjecanje regatom su dominirali Bruno Marević (JK Zenta) i Zoran Kalinić (JK Split), a u nedjelju su uz Zvonka pobjede uspjeli odnijeti Tomislav Bezić (JK Zenta) i Siniša Bizjak (JK Spinut). Tomislav je inače šest puta u cilj ušao kao drugoplasirani, a s obzirom da su bila dva odbacivanja, tih 12 bodova i pobjeda iz posljednjeg plova bili su mu dovoljni da osvoji naslov prvaka.

Foto: JK Zenta

Što se mladih snaga tiče tu je regata bila mnogo neizvjesnija. Pojedinačne pobjede odnijeli su Marin Bizjak (JK Mornar), Marin Trumbić (JK Mornar), Roko Tomšić (JK Orsan) i Marin Stefanovski (JK Mornar). Ostali rezultati s vrha flote bili su raspoređeni među još nekoliko kormilara, a finalni zbroj bio je vrlo zanimljiv.

Prvoplasiran i drugoplasiran imali su jednak broj bodova, jednako kao i kormilari plasirani na četvrtom i petom mjestu.

Naslov najboljeg odnio je Marin Bizjak, a bolji bodovni položaj u odnosu na drugoplasiranog Marina Trumbića osigurala mu je jedna pojedinačna pobjeda više. Broncu je osvojio Roko Tomšić koji je imao duplo više bodova od njih dvojice.

Kompletne rezultate za seniore možete pronaći na ovom linku, dok su rezultati za juniore dostupni na ovom linku.


Osim što su svi zainteresirani Šoltani imali priliku uživati u potezima najboljih Hrvatskih jedriličara u klasi DF 65, u subotu je bila organizirana i prezentacijska radionica za sve zainteresirane.

 

Back To Top