Istovremeno dok se ispred JK Opatija jedrila regata RU jedrilica klase IOM u Lovranu je u subotu 7. studenog JK Istra organizirala promotivnu regatu RU jedrilica klase Dragon Force 65.

Ovog puta ciljana publika bili su mladi jedriličari i jedriličarke iz kluba domaćina inače iskusni jedriličari u klasama Optimist i 420. Inače, ovo nije prvi put da se promocija održava u njihovom klubu i već nekolicina članova su ponosni vlasnici malenih DF65 bolida, ali s obzirom na situaciju izabran je ovako ciljan pristup.

Dodatnu težinu ovom okupljanju donijela je i posjeta starijih kolega po daljinskim upravljačima, većini jedne od najjačih svjetskih reprezentacija, koji su imali svoju kriterijsku regatu u susjednoj Opatiji. 

Prekrasno vrijeme i termički jugozapadnjak omogućili su kvalitetno regatavanje za devet modela kojima su upravljala djeca iz redova kluba domaćina. Velikom veselju djece doprinijela je i prisutnost promotora klase, svjetskog prvaka Zvonka Jelačića iz Splita.
Pobjedu je odnio 14 godišnji Toni Bilen, inače natjecatelj i u klasi 420, a drugo i treće mjesto pripala su optimistašima Juraju Lencoviću i Hanni Stipanić.
Najbolji su nagrađeni nagradama, a ostali pizzom i sokovima. S obzirom na situaciju s pandemijom, iako je sve održano na otvorenom, svi prisutni nosili su zaštitne maskice.
Ako ništa drugo, maskice su služile kao najava „Maškarane regate“, kriterijske regate za RU jedrilice koja se planira održati u veljači 2021.

Tin Matulja, JK Istra

Iduća akcija klase RU jedrilica je Master Class koji će se održati u Zadru pod domaćinstvom JK Uskok, a na kojem će Zvonko Jelačić - trostruki svjetski prvak u klasi IOM i Mirko Ukas - međunarodni jedriličarski sudac, održati dvodnevni kamp na kojem će se obraditi teorija jedrenja po različitim stanjima vjetra i mora, kao i jedriličarska pravila s osvrtom na situacije zanimljive nazočnim jedriličarima.

 

Naslovna foto: Tomislav Bezić

 

 

Back To Top