Prije tjedan dana objavili smo poziv za pomoć koji su uputile dvije studentice Pomorskog menadžmenta s Pomorskog fakulteta u Splitu, Matea Piteša i Barbara Siničić, a s ciljem prikupljanja podataka za istraživački projekt kojeg su radile pod mentorstvom dr.sc. Eli Marušić.

Naslov rada je "Utjecaj epidemije na mogućnost jedrenja".

Ne treba posebno pričati o čemu se radi i s kojim ciljem su prikupljani odgovori na dvanaest postavljenih pitanja. Tema je to koja je neizbježna u razgovorima vođenim u svim lučicama i jedriličarskim klubovima od ovog proljeća, a svako pooštravanje zabrana pristiglih iz Stožera te razgovore su dodatno pojačavali. Ono što su i rezultati ankete pokazali, jedriličari razmišljaju na jednak način.

Konkretno u ovoj anketi prikupljeni su odgovori od 151 ispitanika, a pozitivan odziv angažiranih jedriličara bio je dovoljan da naše studentice zaključaju anketu već nakon dva dana prikupljanja!

Nadajmo se da iza Nove godine više neće biti potrebe za istraživanjem ovih tema i da će 2020. biti samo jedna čudnovata godina u kolektivnom pamćenju, a kako konkretno izgledaju brojevi i što statistika kaže o razmišljanju jedriličara svih profila možete pronaći klikom na ovaj link.

 

Back To Top