Stiglo se praktički do samog početka prve regate D-Marin Croatian Sailing League 2018. koja će se jedriti u Šibeniku u tri čina.

Osam posada koje su prijavile svoje sudjelovanje i ispunile sve uvjete prijave imale su prošla dva vikenda na raspolaganju jedrilice za treninge. Većina ih je iskoristila takvu mogućnost pripreme, jedino što sve do danas nisu znali na kojim jedrilicama će nastupiti u vikendu koji je pred nama. Naime, danas je obavljeno ždrijebanje i jedrilica i posada koje će jedriti na njima.

S obzirom da su na raspolaganju dvije flote, četiri Platua 25 i četiri jedrilice J 70, ovo je vjerojatno željno iščekivan trenutak za sve sudionike.

Riječ je o pripremi za stil jedrenja na samim jedrilicama, kao i taktičkim pripremama za regatno polje. Platu u jedrenju niz vjetar koristi spinaker, dok se na J 70 koristi genaker.

Izvlačenje parova je obavljeno u uredu direktora D-Marin Mandalina, g.Selcuk Balcija, a možete ga pronaći u video sekciji ili direktno na regate.com.hr video kanalu na YouTube-u.

Osim g.Balcija i našeg reportera, na ždrijebu je sudjelovao i g.Teo Piasevoli kao predstavnik drugog dijela organizacijskog tima iz Šibenskog Wave Sailing Centera. I iako nije bio nazočan javni bilježnik uvjeravamo vas da je sve proteklo u najboljem redu :)

Postupak je bio jednostavan. Na jednoj strani su u "kuglicama" bile sve jedrilice koje su uz oznaku klase imale i broj na pramcu, a na drugoj strani su bile kuglice s imenima timova. Prvo se izvlačila kuglica s jedrilicom, a potom tim koji će u njoj jedriti.

Dobivene skupine izgledaju ovako:

 

J 70

1. JK Val, Šibenik

2. YC Kornati, Murter

3. YC Zlarin, Zlarin

4. JK Medveščak, Zagreb

 

Platu 25

1. JK Split, Split

2. JK Primošten, Primošten

3. JK Neverin, Čavle

4. JK Bura, Makarska

 

Prva regata, imena Act 1, na rasporedu je već ovaj vikend, 03-04. veljače. Prvi dio regate je kvalifikacijskog karaktera i nakon 4 kvalifikacijska jedrenja ekipe se dijele u dvije jakosne skupine. Prve dvije posade iz Platua 25 i dvije iz J 70 ulaze u zlatnu skupinu, a ostale četiri idu u srebrenu. Ovako formirane do kraja vikenda mogu odjedriti još maksimalno 8 jedrenja, a organizator će odrediti na kojim jedrilicama će jedriti koja skupina. U svakom slučaju svi moraju biti spremni i za spinakere i za genakere, te pokazati svestranost na palubama.

Po sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u subotu se očekuje burin, dok se u nedjelju jedriličari trebaju nadati lokalnoj termici, a kako će u stvarnosti to izgledati vidjet ćemo već za nekoliko dana.

 

Back To Top