Jedriličarski klub Uljanik iz Pule bio je od 17. do 19. lipnja domaćin Prvenstva Hrvatske u Team Raceu, odnosno u ekipnom jedrenju.

Ove godine za titulu najboljih natjecala se 21 ekipa, a regata je ponovno imala karakter međunarodnog natjecanja kojem su doprinijele tri Talijanske ekipe.

Jedrilo se na Bunarini, a do polufinala su uspjele doći tri tima iz Hrvatske i jedan iz Italije. Riječ je o posadi kluba domaćina pod rednim brojem tri, predstavnicima JK Labud, JK Split i Team CVB.

U polufinalnim dvobojima JK Split je bio bolji od Talijana Team CVB u omjeru 2:0, dok je u drugom polufinalu JK Uljanik 3 uzeo pobjedu nad splitskim Labudom sa 2:0.
 
U finalu se Uljanik 3 morao vratiti nakon prvog poraza, pa se nakon 1:1 u međusobnim dvobojima išlo na finalni dvoboj u kojem su stvarno odlučivali centimetri! JK Uljanik 3 potvrdio je prošlogodišnje zlato, JK Split uzeo je srebro, a broncu JK Labud.
 
Jedriličarski klub Uljanik imao je čak četiri ekipe na ovom Otvorenom Prvenstvu Hrvatske što nije nikome još uspjelo u Hrvatskoj do danas!

Konačni raspored izgleda ovako:

1. JK Uljanik 3
2. JK Split
3. JK Labud
4. CVB (Italija)
5. JK Uskok
6. JK Uljanik 4
7. JK Opatija
8. JK Briva
9. JK Vega 1
10. Bellano (Italija)
11. JK Mornar
12. Lario (Italija)
13. Val Crikvenica
14. Val Šibenik
15. JK Uskok PWR
16. JK Maestral Rovinj 1
17. JK Vega 2
18. JK Uljanik 1
19. JK Vega 3
20. JK Uljanik 2
21. JK Maestral Rovinj 2

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Petra Kliba

 

Back To Top