Uspješno je odjedreno veliko finale ovogodišnjeg Grand Prix Mornar, regate za Laser standard, a ujedno i uvoda u dvostruko svjetsko prvenstvo ove klase za desetak dana na istoj lokaciji!

Jedinstvena regata u svjetskim okvirima na kojoj se jedri na vjerojatno najmanjem regatnom polju za ove jedrilice s najbliže smještenom publikom. Prava stadionska atmosfera uz uvod dostojan rock koncerta. 

Format jedrenja je triplerace, a u regati dobivaju pravo nastupa prvoplasirani na standardnom dijelu Grand Prix Mornara. Ove godine je umjesto prvih devet natjecatelja nastupilo prvih deset. Naime, desetoplasirani Filip Jurišić je zamijenio jednog od Francuskih jedriličara koji je odlučio preskočiti ovu reviju pod jedrima.

Inače, sudionici regate su redom: Sam Meech (NZL), Francesco Marrai (ITA), Tom Burton (AUS), Tonči Stipanović (CRO), Thomas Saunders (AUS), Filip Jurišić (CRO), Matt Wearn (AUS), Elliot Hanson (GBR) i Chaslie Buchingham (USA).

Ždrijebom se formiraju tri skupine po tri natjecatelja i zatim jedre do dvije pobjede. Nakon toga pobjednici pojedinih skupina jedre u finalu svih finala, također na dvije pobjede.

Kao i inače na Grand Prix Mornar nastupaju najbolji jedriličari u laser standardu na svijetu. Tako smo ove godine mogli vidjeti skoro pa medal race odjedren na olimpijadi u Riju ovog ljeta.  Među svim ovim velikanima našao se momak koji čvrsto gradi svoju karijeru u ovoj klasi, Filip Jurišić među jedriličarima poznatiji kao Gašo.

On se najbolje snašao na domaćem terenu matičnog jedriličarskog kluba i furiozno stigao do prestižne titule, a ono što donosi posebnu draž ovoj pobjedi je to što je pobijedio cjelokupno "postolje" Rija 2017.!

Sva jedrenja ovog finala možete pronaći u našoj videoteci, a također i nekoliko fotografija u foto galeriji.

Back To Top