Ovaj vikend po škuroj buri održana je 13. Primoštenska regata katamarana, a kratki izvještaj s lica mjesta pripremio je jedan od najiskusnijih naših jedriličara u klasi F18 - Luka Ćurko iz JK Primošten:

Bura, hladnoća i kiša donijele su nam dva intenzivna i napeta jedriličarska dana. Prvi dan jedrene su tri navigacije kroz šibenski arhipelag ukupne duljine 35NM, a drugi dan tri štapna jedrenja ispred Primoštena.

Osim intenzivnog jedrenja i lijepih ruta imali smo i neuobičajene i neugodne događaje -  jedna prikolica s katamaranom prevrnuta na cesti u pokušaju dolaska u Primošten, brod koji je polomio obje kobilice u jurnjavi po bočnom vjetru prema Mažirini i jedna, srećom lakša, ozljeda jedriličara JK Primošten, Vedrana Banjeglav.

U konačnici najbolje su se snašli prošlogodišnji pobjednici Luka Piasevoli i Petar Landeka iz JK Val, drugi su bili Marko i Nikša Orešković iz KJD Zagreb, a treći Draško Andrić i Igor Lerman iz DSR Adria.

Svaka čast najmlađem timu Mate Đaković i Mateo Bađim iz JK Val koji su nakon neugodnog iskustva lomova kobilica prvi dan dovukli novi brod iz Šibenika kako bi nastupili i drugi dan po 9°C i kiši – velika volja i želja mladih!

Rezultate jedrenja možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: JK Primošten

 

Back To Top