U inbox na regate.com.hr Facebook stranici prije nekoliko dana je stigla molba za promocijom jedne regate koja je van granica Hrvatske. Riječ je o međunarodnoj regati jedrilica klase optimist koja se održava na Palićkom jezeru koje se nalazi praktički u predgrađu Subotice.

Riječ je o regati koja se održava u kontinuitetu već deset godina, a puni naziv je South East Europe Open Optimist Cup (SEEOOC) - Otvoreni kup jugoistočne Europe. 

Regata je krenula kao regionalno natjecanje koje je trebalo mlade srpske jedriličare i jedriličarke u optimistu upoznati s iskustvom jedrenja na regati koja podliježe standardima koja se primjenjuju na velikim svjetskim regatama. Trud organizatora su prepoznale mnoge ekipe, pa su do sada na ovom jezeru jedrili natjecatelji iz Albanije, Alžira, Armenije, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Japana, Kenije, Kirgistana, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije i naravno, Srbije.

Definitivno regata koja povezuje djecu različitih kultura i jezika, a koja vole jedrenje!

I ove godine organizatori iz JK Palić (koji vuče korijene iz daleke 1897.) očekuje mnogo dječjeg smijeha, druženja i sportskog nadmetanja, a termin ovogodišnjeg izdanja je 4 - 6. svibnja. Više informacija možete pronaći na službenom webu regate.

 

Naslovna foto: arhiva SEEOOC

 

Back To Top