Kako se približava termin održavanja trećeg izdanja Full Moon spektakla, 21 - 24. ožujka 2024., organizatori iz JK Delfin iz Pule ne prestaju s objavljivanjem novih organizacijskih poslastica za sve koji će zajedriti na regati, a i one koji će se naći u Puli i u Malom Lošinju na startu i cilju regate.

U trenucima dok pišem ovaj članak na preliminarni popis sudionika zaustavio se na fantastične 104 posade!

Entuzijazam i žar s kojim ekipa iz Delfina radi na promociji ove regate je stvarno rijetkost na našim regatama i takav pristup prepoznali su svi koji prate njihov rad i nagradili ga sa svojim prijavama. Netko će možda reći da je riječ o novoj regati i da se treba reklamirati, ali činjenica je da je ovo pristup na koji bi se mnogi mogli ugledati, pa i oni koji regate organiziraju dvadesetak i više godina. Činjenica je da trenutno u Hrvatskoj svaki vikend postoji po nekoliko regata, često vrlo atraktivnih, organizatori su često u strahu koliki će im odziv biti i promocija se zasniva uglavnom na staroj slavi i usmenoj predaji... ali to više nije način na koji se privlače novi, pa i stari sudionici.

A kako je tim koji je okupila Sanja Vale Čupić naumio zabaviti sve okupljene jedriličare?

U planu su koncerti, filmske projekcije, tribine, kulturno edukativne akcije i naravno jedrenje.

Što se jedrenja tiče o njemu ste mogli čitati u prvoj najavi koju možete pronaći na ovom linku, a sad da vidimo što sve čeka sudionike dok ne budu imali podignuta jedra:

 

Četvrtak, 21.03.

U suradnji sa Udrugom Molaj cimu organizira se Full Moon Classic, revija tradicijskih drvenih jedrilica koje će zajedriti pulskom lukom. Sva djeca koja se žele upoznati sa jedrenjem na drvenim brodicama imat će priliku za to na Full Moon Classicu. Djeca će se moći okušati u umijeću plovidbe latinskim i oglavnim jedrima, a na Tartani, jedrenjaku iz 1927., najstarijoj ribarskoj tartani na svijetu, kuhat će se istarski tradicijski brudet. 

Program se nastavlja uz Ćakule pod jedrima, a kako se starta s tradicijskim barkama gost tribine je profesor Robert Mohović, predsjednik koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera.

Večer se nastavlja projekcijom filma Transat, autorskog filma Ivice Kostelića koja će biti u kino dvorani Valli Pula.

 

Petak, 22.03.

U pulskoj luci organizira se ručak dobrodošlice za sve prijavljene sudionike. Degustirat će se Chili con carne u izvedbi podržavatelja i jedriličara Zlatka Deskara iz Mexican restorana El Pulari iz Pule.

Od 17:30 startati će noćna regata u pulskoj luci i oko otoka Jerolim pod nazivom Full Moon Night Sprint Pula.

Nakon noćnog Sprinta večer će uveličati glazbeni talenti studija Čarobne frule iz Pule pod vodstvom Tatiane Giorgi, a pridružiti će im se i dječji jazz band Jazz cats iz Slovenije pod vodstvom kompozitora i pijaniste Tibora Buraia.

A kao finalne događanja u Puli stižu glazbene soul zvijezde - Soulfingers čiji koncert je najavljen za 21:30.

Foto: Soulfingers & JK Delfin

 

Subota, 23.03.

U 8:00 start Full Moon Day Race Pula - Mali Lošinj.

Po dolasku u Mali Lošinj bit će organiziran doček za jedriličare, kao i prigodna zabava i proglašenje najboljih. Ne treba sumnjati da će i ova noć biti zabavna i puna energije jer nedjelja je ostavljena kao dan oslobođen od svih aktivnosti, rezerviran da nakon što se svi naspavaju mogu krenuti s transferima u matične luke.

 

Sve aktualnosti o regati možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: JK Delfin

 

Back To Top