Iz Pulskog jedriličarskog kluba Delfin zamoljeni smo da objavimo podsjetnik o velikom okupljanju pod jedrima koje će se organizirati u subotu 22. travnja.

Regata Brioni Cup organizira se 19. godinu za redom, a jedri se na ruti koja počinje u Puli, uključuje NP Brijuni i završava u Fažani.

Do danas je organizatorima stiglo oko 70 najava sudjelovanje, a uz domaće jedriličare sudjelovat će im i kolege iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Također su kao najveće atrakcije najavljene dvije vrlo velike jedrilice, stalni gost Pulskog akvatorija, VOR 60 - Cleansport One, te Valliceli 60 - Adriatic Europa.

Nakon nedavno održanog drugog izdanja regate Full Moon, također u aranžmanu JK Delfin, već se pomalo kao standard može uzeti da na regatama koje organizira ova ekipa sudjeluje vrlo veliki broj jedrilica!

Iduća regata krstaša koju organizira JK Delfin bit će 2. Tko prije na Unije, a sve tri regate, kao i mnoštvo drugih, boduju se za Argonaut kup o kojem više možete saznati na ovom linku.

Što se tiče 19. Brioni Cupa, flota će biti podijeljena u Open skupine, a svi koji žele i imaju ORC Club certifikat mogu se prijaviti i za kalkulaciju rezultata po ORC-u. Start regate bit će u 11 sati, a ruta jedrenja izgledat će ovako:

Foto: JK Delfin

Ograničeno vrijeme jedrenja je 18:00, a duljina rute je oko 20NM. Trenutna prognoza najavljuje desetak čvorova maestrala, tako da bi ovo mogla biti jedna vrlo lijepa subota na moru. Zato, ako ste u Istri ili u blizini, a još se niste prijavili, znate što trebate napraviti!

Naslovna foto: JK Delfin

 

Back To Top